ING Kıdemli Ekonomisti James Knightley beklenenden düşük gelen tarım dışı istihdam raporu sonrası Fed'den bu sene bu sene daha fazla gevşeme adımı olabileceğini belirtti.

Knightley Eylül ayı istihdam verisinin 136 binle beklentilerin altında arttığını, verinin istihdam artışının yavaşladığını gösterdiğini söyledi. Knightley "Ücretler de yıllık bazda % 2.9 olarak beklentilerin altında kaldı, bu da tüketici harcamalarının bizim düşündüğümüz kadar güçlü olmayabileceği sinyali veriyor." ifadelerini kullandı.

Zayıf küresel büyümeden kaynaklı riskler, ticaret belirsizliği ve dolardaki güçlü seyrin yakın dönemde sona ermeyeceğini belirten uzman, "Bu nedenle ücret artışlarında hızlı bir ivmelenmeyi olası bulmuyoruz." diye konuştu.

Knightley Fed'den bu yıl 2 faiz indirimi daha yapabileceğini kaydederek şu ifadeleri kullandı; "Sonuç olarak Fed'in ekonomiyi desteklemek için daha fazla gevşemesi gerekecek. Aralık ayında faiz indirimi olmasını, gelecek yılın ilk yarısında da bir faiz indirimi yapmasını bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde birçok Fed yetkilisi konuşacak ve daha güvercin tondaki bir söylem bizim bu ayki toplantıda da faiz indirimi beklememiz için sebep oluşturacak"