Geçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de havacılık  sektöründeki büyüme eğiliminin devam ettiğini ve grup olarak uzun vadede yatırım  planları bulunduğunu söyledi. Bu yıl özellikle turizmdeki hareketlilik sebebiyle Frankfurt-Bodrum  uçuşu koyduklarını anımsatan Geçer, Antalya uçuşlarını artırdıklarını ve bazı  destinasyonlar için de taleplere göre ilerlediklerini kaydetti.

Geçer, Türkiye'de turizmde ağırlıklı olarak charter uçuşlarının daha  ön planda olduğunu dile getirerek, "Eğer Türkiye turizm sektörü olarak buradan  sıyrılıp, biraz daha yüksek harcama potansiyeli olan müşteri kitlesine hitap  ederek tarifeli sefer sayılarını artırabilirse, hem yabancı hem de yerli hava  yolları yurt dışından çok daha farklı uçuşlar yapabilecektir. Türkiye turizminin  gelirini de çok etkileyebilecek bir faktör bu." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Havalimanı'nın Türkiye'nin havacılık sektörüne büyük  katkıları olacağını vurgulayan Geçer, "Biz de 4 Nisan'da Atatürk Havalimanı'ndan  son uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. Lutfhansa 1304 sefer sayılı uçağımız, 6  Nisan'da Frankfurt'tan İstanbul Havalimanı'na inecek. 7 Nisan sabahı ise İstanbul  Havalimanı'ndan ilk uçuşumuzu yapacağız. Yeni havalimanında 2020'de 70 milyon  yolcu kapasitesini rahatlıkla geçebiliriz. Bu havalimanıyla, Türkiye havacılık  sektöründe büyüyen pastadan çok iyi bir pay alabilir." diye konuştu.

Geçen yıl 4,3 milyar insan hava yoluyla seyahat etti

Geçer, İstanbul Havalimanı'na taşınmanın ardından önemli bir  adaptasyon süreci yaşanacağını söyledi. Süreçlerin oturması ve personelin orada tecrübe edinmesi gerektiğini  ifade eden Geçer, şunları kaydetti:

"Uzun vadede, diğer terminal binası ve pistlerin de açılmasıyla  kapasite daha da artacak. 90 milyon yolcu kapasitesinden 150 ve 200 milyon  bandına çıkabilecek bir kapasiteden bahsediyoruz. Bunlar uzun vadede pazarın  gelişmesiyle yaşanacak gelişmeler ama dünya havacılık sektörünün gelişimine  baktığımızda, rakamlar çok ciddi şekilde artıyor. Geçen yıl dünyada 4,3 milyar  insan hava yolu taşımacılığıyla seyahat etti. Bu rakam önümüzdeki 10-15 sene  içerisinde 8 milyar insana çıkacak."