Kaza bugün saat 11.00 sıralarında, Rize"nin İyidere İlçesi Sarayköy Tüneli çıkışında meydana geldi. Trabzon"a hasta olan bir yakınını ziyarete giden türkücü İsmail Türüt'ün amcasının oğlu olan Hüseyin Türüt"ün kullandığı 53 AF 996 plakalı otomobil ile Artvin yönüne giden Muammer Aksoy (46) yönetimindeki 61 K 9584 plakalı TIR, tünel çıkışında otomobilin şerit ihlali yapması nedeniyle çarpıştı.

Sürücü Hüseyin Türüt (56) ile akrabası Yılmaz Türüt (42) olay yerinde hayatını kaybetti. Yavuz Türüt (40) ile İsmet Türüt (39) ise yaralı olarak Rize 82'nci Yıl Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Yavuz Türüt, ilk müdahalenin ardından Trabzon KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi"ne sevk edildi. Kazada ölen ve yaralanan diğer Türüt soyadlı kişilerin de türkücü İsmail Türüt'ün uzaktan akrabaları olduğu belirtildi.

TÜNELLERİN YAPIMI BİTMEDİ

Kazanın meydana geldiği tünelde, aydınlatma çalışması yapılan diğer tünelin trafiğe kapatılması nedeniyle araçlara çift yönlü geçiş veriliyordu. Yaklaşık 2 yıldır devam eden ve 2008 yılı sonunda tamamlanması planlandığı halde hala daha bitirilemeyen çalışmalar nedeniyle tünel giriş ve çıkışlarında çok sayıda kaza meydana geldi. Bu güne kadar 5 kişinin hayatını kaybettiği bu kazalarda 50"den fazla kişi de yaralandı.

DİĞER TÜNEL DE APAR TOPAR AÇILDI

Bu arada, trafiğe kapalı olan tünel de kaza sonrası apar topar ulaşıma açıldı. Ancak bu kez de tünelde unutulan ve bir şeridi kapatan iskele trafiği tehlikeye soktu. Sürücülerin uyarıları üzerine aydınlatma çalışması sırasında kullanılan iskele bir süre sonra kaldırıldı.