• Çalışma Alanı Seçimi
  • Çalışma odası hazırlarken evinizde buna ayıracağınız bir oda yoksa, evin uygun bir bölümünü çalışma alanı olarak tasarlayabilirsiniz. Dikkatinizi dağıtmayacak, evin diğer bireylerinin fazla girip çıkmadığı bir oda belirleyip bunun bir kısımını çalışma alanına dönüştürebilirsiniz.

  • Mobilyaları seçerken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Masaya oturduğunuzda çalışma masasının göğüs kafesi ve bel arasında bir bölgede kalması gerekir. Böylece daha rahat bir çalışma ortamı sağlanır, çalışırken dirsekler masaya kolayca koyulabilir, yazı yazarken ya da okuma yaparken de masaya eğilmek zorunda kalınmaz.

    Masamızı seçtik, şimdi sıra sandalyede. Çalışma sandalyesi seçerken koltuğun boyunun masaya uygun veya ayarlanabilir olmasına dikkat edin. Sandalyenin boyu masaya göre kısa ya da uzun kaldığında, çalışma verimini düşebilir. Uzun süre üzerinde vakit geçireceğiniz sandalyenin sırt kısmının olması da vücuda destek sağlayacağından önemli bir özellik.

  • Aydınlatöa
  • Çalışma alanları da aydınlatma konusu en önemli başlıklardan biri. Uzun süre bilgisayar ekranına bakan gözlerinizi yormayacak ve konsantrasyonunuzu canlı tutacak bir aydınlatma stili işinize yarayabilir. Sarı ışık, dinlenme alanları için uygun bir seçenek olmasına rağmen, çalışma odaları için ideal bir tercih değil. Çalışma odalarında beyaz ışığın tercih edilmesi çalışma performansını olumlu yönde etkileyebiliyor. Ayrıca LED ampullerden yararlanarak tasarruf etmek de mümkün.

  • Renkler
  • Diğer iç mekan dekorasyonlarında olduğu gibi çalışma odalarında da duvarlarda kullanılan renk ve desenler ön plana çıkıyor. Çalışma odasının rengi performansı olumlu veya olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle renk tercihinde dikkatli olmakta fayda var. Koyu tonlar çalışma odasında sıkılma hissi yaratırken, açık ve ferah renkler konsantrasyonu arttırmaya yardımcı oluyor. Özellikle açık mavi, yeşil ve mor tonları çalışma alanları için önerilen duvar renkleri.

    Çalışma odanızı dekore ederken tüm odayı boyamak yerine, yalnızca masanızı yerleştireceğiniz duvarı boyamayı da tercih edebilirsiniz. Böylece odaya daha modern ve eğlenceli bir görünüm kazandırmış olursunuz.

  • Çalışma odanızda bulunan kitaplar, belgeler veya printer gibi elektronik aletleri düzenli tutmak konsantrasyonunuzun bozulmasını önler. Yapı marketlerde satılan raf sistemleri, mini kitaplıklar, çeşitli ebatlarda kutular bulmak mümkün. Dosyalarınızı veya kağıtlarınızı yerleştireceğiniz kutuların üzerine etiket yapıştırıp konularını yazabilirsiniz. Böylece yaptığınız çalışma sırasında aradığınız şeylere hızlıca ulaşır ve dikkat dağınıklığını önlersiniz.