İki sezondur 'Parmaklıklar Ardında' dizisinde eski MİT elemanı Perihan karakterini oynayan söz yazarı ve şarkıcı Müfide İnselel: Aslında oyunculuğa beş yaşında başladım ama bu dizi kamera karşısındaki ilk deneyimimdi. İçimde yıllardır uyuyan oyunculuk canavarı uyandı..

atv'nin sevilen dizisi 'Parmaklıklar Ardında'da eski MİT elemanı Perihan'ı canlandıran Müfide İnselel, oyunculuğa beş yaşındayken Tevfik Gelenbe Çocuk Tiyatrosu'nda başlamış. Ancak daha sonra kendisine farklı bir yön çizmiş ve konservatuvarın müzik bölümüne girmiş. Buna rağmen oyunculuk macerası hiçbir zaman tam olarak bitmemiş, konservatuvar döneminde de ufak çaplı olarak devam etmiş. Şarkıcı ve söz yazarı kimliği ile tanınan İnselel, 'Parmaklıklar Ardında' dizisi sayesinde kamerayla tanıştığını söylüyor.

OYUNCU BABANIN KIZIYIM
* 'Parmaklıklar Ardında' ile ikinci sezonu geride bıraktınız. Çekimleriniz nasıl gidiyor?
İlk sezondan beri parmaklıkların ardındayım (gülüyor)... Çok hızlı hareket eden, hikâye yelpazesi çok geniş bir dizi 'Parmaklıklar Ardında'. Buradaki fiziki koşulların zorluğu da eklenince çok yoğun bir tempoyla çalışıyoruz.

* Sizi şarkıcı kimliğinizle tanıyorduk. Oyunculuğa geçişiniz nasıl oldu?
Aslına bakarsanız oyunculuk maceram beş yaşındayken tiyatroyla başladı. Konservatuvardaki müzik eğitiminin izin verdiği ölçüde de uzun yıllar sürdü. Ama bu dizi, kamera karşısındaki ilk oyunculuk deneyimimdi.

* Nasıl teklif geldi size?
Dizinin geçen yılki yönetmeni Hakan Gürtop'la eskiden beri tanıştığımız için, yapabileceklerimin sınırını çok iyi biliyordu. Perihan karakterini okuyunca aklına ilk ben gelmişim. Yapımcılarım da bana inandı ve içimde uykuda olan oyunculuk canavarı da böylece uyandı. (gülüyor)

* Beş yaşından beri oyunculuk yaptığınızı söylediniz...
Evet, mercimek kadarken Tevfik Gelenbe Çocuk Tiyatrosu'nda başladım. Eğitim almadım ama tiyatrocu Mete İnselel'in kızı olmanın, pek çok duayenle birlikte büyümenin ve yeteneğimin avantajını kullanıyorum.

SPORTİF OLMAM AVANTAJIM
* Dizide MİT elemanı Perihan'ı oynuyorsunuz. Canlandırdığınız karakter için bir hazırlık dönemi geçirdiniz mi?
Fiziksel olarak, sportif bir yapıya sahip olmam avantajımdı ama tabii ki bir MİT görevlisinin sahip olması gereken donanımı da araştırmam gerekiyordu. Hoş, ülkemizin 'Ergenekon' sularında yüzdüğü bugünlerde, çok da zorlanmadım. (gülüyor)

* Canlandırdığınız karakter hakkında nasıl tepkiler geliyor?
Perihan Malaz hiç de sevilesi bir karakter değildi aslında! Zaten cezaevine girmiş biri ne kadar sevimli olabilir ki! Ancak bu dizide en cani ve psikopat karakterler bile sevildi. İşin sırrı; dizinin gerçekçiliği ve insanların kaliteyi bulması sanırım. Perihan'a da alıştılar ve onu seviyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor.

* Dizinin kadrosu ilk sezondan bu yana epey değişti. Eski sezondan kalan bir tek siz varsınız. Kadronun değişmesi sizi etkiledi mi?
Arkadaşlarımı adres defterime, belleğime, yüreğime yazdım. Hepsi bundan sonraki yaşantıma kattığım ve hayatımda hep var olacak dostlarım! Bu dizi duygusu ağır bir hikaye... Üstelik dekor olmayan, gerçek bir cezaevinde geçiyor. Bundan böyle hep görüşeceğimizi bilmeme rağmen, buradaki kader birliğimizin ve işin duygusal etkisiyle sanırım, ayrıldıklarında bir süre dramatik hallere büründüm açıkçası.

KALİTEMİZİ HEP KORUDUK!
* Bu değişimler sizce diziye olumlu mu yansıdı?
Bu dizi çok renkli ve çok hızlı akıyor! Başında da böyleydi, bugün de böyle... Kalitesini ve istikrarını koruyor. Bu işlerin cevabını en iyi seyirci veriyor!

SABAH