Acaba yaptığımız harcamalarda, ödemelerde farkında olmadan kaçan paralar var mı? Acaba gözden kaçırdığımız, bize para kazandırabilecek bir şeyler var mı? Evet, hep beraber çıkalım para avına; Bakalım ne balıklar bekliyor bizi:

1. Kredi kartı ekstremizi her ay kontrol edelim... Bir yanlışlık var mı? Hop bir çift çekim var... 20 TL yakaladım. İki kere çekilmiş yanlışlıkla.

2. Cep telefonu faturasında tüm paket tekliflerini dikkatle inceleyelim, bana daha uygun paket var mı? Hop kullanmadığım müzik servisi var, iptal. 5 TL yakaladım. Süper.

3. Bankacılık işlemlerinde internetten yapmak daha hesaplı. Masraflar çok daha düşük. Havale yapmam lazım. Şubeden havale 10 TL, ama internetten havale yapmak masrafsız. Hop... 10 TL yakaladım.

4. Borçların faiz oranlarını öğrenip yazayım, borç kapama planım hazır mı? Erken kapatabileceklerimi erken kapatıp faiz ödemeden para kurtarayım. Hoop yine para kaldı cepte.

5. Harcamalarımı yazıyorum, gereksiz bir gider var mı? Kullanmadığım hizmete para ödemeyeceğim... Bütün gün işteyim, eve geç geliyorum. Fazla TV seyredemiyorum. Bir alt pakete geçeyim. 20 TL daha cepte.

6. Evde enerji tasarrufu yapıyor muyum? Konutlarda yaklaşık %35 enerji tasarrufu potansiyeli varmış. Yani 100 TL'nin 35 cebinizde. Hadi biz 25 TL diyelim.

Toplam: 'Bu ay şu kadar TL yakaladım' deyin... Bu parayla her ay yatırım yapsanız: Ortalama senelik %19-20 getiriden,birkaç senede epey bir para birikmiş olur...