Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Hazine'nin Eylül borçlanması hedefin altında kaldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Eylül ayı içi borçlanması hedefin altında kalırken, Eylül'de dış borçlanmanın etkisiyle toplam borçlanma da 50 milyar TL'yi aştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Salı günü iki tahville ihaleler öncesi yapılan satışla birlikte toplam 9,7 milyar TL borçlandı. Bunun yanında Hazine’nin 5 yıl vadeli kira sertifikasıyla 725 milyon TL'lik borçlanma yaptı.

Bu borçlanmayla Hazine böylece Eylül ayında toplamda 33,9 milyar TL borçlanmaya ulaşırken iç borçlanma hedefinin altında kalındı. Hazine'nin Ağustos ayı sonunda açıkladığı Eylül-Kasım iç borçlanma programında Eylül ayında 40 milyar TL'lik borçlanma öngörülmüştü.

Eylül'deki dış borçlanmayla yıllık dış borç hedefi tamamlandı

Eylül stratejisinde dış borçlanma hedefi öngörülmemesine rağmen bu dönemde Hazine'nin dış borçlanmaya çıktığı görüldü.

Hazine eurobond ihracı 2,25 milyar dolar (19,4 milyar TL) dış borçlanma gerçekleştirdi. Böylelikle dış borçlanma da dikkate alındığında Eylül'de toplamda 53,3 milyar TL'lik borçlanma yapılmış oldu.

Son yapılan dış borçlanma ile toplamda uluslararası piyasalardan 2021'de 10 milyar dolarlık borçlanma yapıldı. Böylelikle 2021 için görülen dış borçlanma hedefi tamamlanmış oldu.