"İncir Reçeli" filminde seslendirdiği "İsyan" parçasının ardından dikkatleri üzerine çeken Halil Sezai Paracıkoğlu, Yalova Ortopedikliler Spor Kulübü yararına bir konser verdi.

HEM RUHSAL HEM FİZİKSEL ACI

Halil Sezai, konser öncesi verdiği röportajda "Halil Sezaj duygusal biri mi, ağlamaktan çekinir mi?" sorusuna bu cevabı verdi:

"Bazı şarkılarımı gerçekten ciddi fiziksel acı çekerek yazdım. Ruhsal acının yanında fiziksel acı da çektim. Ruh, gerçekten çok önemli ve bedeni ele geçirebilen bir şey. Ben mideme kramplar girerek şarkı yazdığımı bilirim. Ruh hali, insanı ağlatır ama fizik olarak gözün şişer.

"AĞLAK BİR ADAMIM"

Şimdi bunları anlatınca diyorlar ki: Arkadaş ne ağlak adamsın sen! Ben ağlak bir adamım, yapacak bir şey yok. Ünlü çizgi film karakterleri Tom ve Jerry'nin barıştığı bir anı görüp hüngür hüngür ağladığımı biliyorum. Şimdi ben bunu kimseye açıklayamam. Ne yapabilirim ki? Hakikaten aşık olmakla ilgili bu... Kadına da kedime de kuşuma da aynı şekilde. Diktiğim bir domates var şimdi; her gün tedirginim, rüzgar esecek ve yaprağına bir şey olup kırılacak diye... Bunu bir yerde söylediğin zaman diyorlar ki 'Ruh hastası mısın, niye ağlıyorsun?' Ama ben ağladığım kadar da gülen, kahkaha atmayı çok seven biriyim. Benim yaptığım bazı şarkılarda yakaladığım ruh hali de bana itiraz edemez. Sen, bana 'Ne kadar ağlaksın' diyemezsin. Çünkü sen de öylesin. Çünkü benim gibi yaşıyorsun. Hepimiz birbirimize benziyoruz. Bizi birbirimizden ayırmıyorum"