Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Google denilince yakın zamana kadar akla tek gelen şey neredeyse arama motoruydu. Gerçekten de bugün teknoloji devi unvanını almış olmasında arama motoru kökeni büyük önemli taşıyor. Ancak artık Google'ı sadece bu kısır tanımın içine sokmak mümkün değil. Telefondan bilgisayara, işletim sisteminden akıllı evlere ürünlerine kadar hem donanım hem de yazılım kökenli çok fazla sektörde oyun kurucu pozisyonunda olan Google'ın son günlerdeki gündemi ise Android Auto.

İlk defa 2015 yılında tanıtılan Android Auto, otomobillerin multimedya sistemleriyle entegre bir şekilde çalışarak sürücülere ses ve görüntü oynatabilme, gelen mesajların sesle okunabilmesi, sesli yanıt gibi özellikler sunmuştu. Zaman içerisinde Android Auto'nun barındırdığı özellikleri de bu özelliklerin niteliklerini de geliştiren Google, artık işi bir adım iler taşıyor.

Google'dan gelen açıklamaya göre, bugüne kadar Ford, GM ve Volvo gibi markalarla yapılan anlaşmaya Honda'da dahil edildi. Söz konusu anlaşmaya göre, 2022 yılından itibaren Google tarafından geliştirilen Android Auto işletim sistemi, bu marka araçların içerisinde yüklü olarak gelecek. Ayrıca, uygulamanın özelliklerinde de önemli güncellemeler yapılacak. Bu güncellemelerin başında ise aracın sesli komutla çalışması, mesajların okunmasının talep edilebilmesi ve gerekli yanıtların yine tek bir komutla verilebilecek olması gibi özellikler geliyor.