Albayrak, Twitter hesabından da toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada,  FİKKO'nun, finansal sistemin koordinasyonunda daha aktif bir rol üstleneceğini  belirtti.

 

Toplantıda, makroekonomik gelişmelere ilişkin küresel piyasalardaki  görünüm değerlendirildi.

 

Açıklamada, toplantıya ilişkin şunlar kaydedildi:

 

"FİKKO'nun, finansal sistemin koordinasyonunda daha aktif bir rol  üstlenebilmesi adına, çalışma usul ve esasları, toplantı sıklığı ve oluşturulacak  alt gruplar ele alınmıştır.

 

Avrupa ve ABD Merkez Bankalarının attığı sıkılaştırıcı para politikası  adımları ve uluslararası piyasalarda yaşanabilecek dalgalanmalar ve bunlara karşı  kur, likidite ve döviz rezervlerine ilişkin alınabilecek tedbirler ele  alınmıştır.

 

Ayrıca, bankaların sermaye ve likidite yeterliliklerine ilişkin  yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi alınmıştır.    Küresel ve yerel piyasalarda  yaşanan dalgalanmaların reel sektöre olan etkileri görüşülmüş, bunun finansal  sektöre yansımaları da göz önünde bulundurularak, istihdam ve vergi gelirlerinin  sürdürülebilmesini sağlamak amacıyla alınması gereken tedbirler tüm yönleriyle  değerlendirilmiştir.

 

Son olarak, ülkemiz sermaye piyasalarının geliştirilmesi ve  derinleştirilmesi adına atılabilecek adımlar ele alınmıştır."

 

Toplantıya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya,  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Sermaye  Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu  Başkanı Muhiddin Gülal, Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç ve Türkiye  Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın katıldı.