Libra henüz piyasaya sürülmemiş olsa da bu ismi kullanan dolandırıcılar kullanıcılara ulaşmaya çalışıyor. Libra’nın saklanması için geliştirilen dijital bir cüzdan olan Calibra’nın taklidini yapan dolandırıcılar, Libra sattığını öne sürüyor. Sayıları artan sahte Libra web sitelerinde kripto paraları birbirine dönüştürebildiklerini de iddia eden dolandırıcılar, sitelerine bu işlem için özel bir menü de ekliyor.

CALİBRA BAĞIMSIZ BİR UYGULAMA OLACAK

Libra’nın dijital cüzdanı olan Calibra, Messenger ve WhatsApp uygulamalarından bağımsız bir uygulama olacak. Facebook’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada Calibra'nın banka ve kredi kartlarının kullandığı aynı doğrulama ve dolandırıcılık karşıtı süreçleri kullanacağı vurgulanırken söz konusu dijital cüzdanın ayrıca herhangi bir hesap bilgisi ve finansal veriyi ’kullanıcının izni olmadan’ Facebook ya da herhangi bir üçüncü tarafla paylaşamayacağının altı çizildi.

EUROPOL BİR ŞEBEKEYİ ÇÖKERTTİ

Avrupa‘daki altı farklı örgüt bir araya gelerek 27 milyon dolarlık bir kripto para dolandırıcılık şebekesini çökertmeyi başardı.

Europol geçtiğimiz gün bir basın duyurusu yayınlayarak büyük çaplı bir dolandırıcılık şebekesi yürüttüğü düşünülen altı kişinin tutuklandığını açıkladı. Bu altı kişinin toplamda 27 milyon dolarlık (24 milyon euro) kripto para çaldığı düşünülüyor.

Kaynak: Ajanslar