Türkiye sınırları içinde kalmayan ve iki yıl öncesine kadar yurtdışında senede 12 ayrı moda gösterisine katılan Küce, özel yaşamını, kariyerinin evlilik öncesi ve sonrası durumunu Metro City Life dergisine anlattı.

Modelliğin eski tadı kalmadı

Tuğba Karaca Küce, güzelliğini üç taçla tescillemiş başarılı bir model. Küce, özel yaşamını, kariyerinin evlilik öncesi ve sonrası durumunu Metro City Life dergisine anlattı.

Kaç yıldır modellik yapıyorsunuz?
- Ben 10 senedir profesyonel olarak modellik yapıyorum. 2000 senesinde Best Model Turkey ve Best Model Europe unvanlarını kazandım. 2003 yılında da Türkiye güzeli seçildim. Yani “Üç taçlı güzel” diyebiliriz.

Modellik bu unvanlar öncesinde de hayaliniz miydi?
- Hiç değildi. Ankara doğumluyum. Ağabeyim basketbol oyuncusuydu. Ben orta sondayken ağabeyimin mesleği dolayısıyla ailece ızmir"e yerleştik. Bu arada herkes beni ızmirli bilir ama ızmirli değilim. O zamanlar o kadar kara-kuru çirkin bir şeydim ki kendimden nefret ederdim. O kadar zayıftım ki pantolon içine eşofman giyiyordum sıkı dursun diye. Sonra Başak Gürsoy beni Bodrum"da gördü, telefon numaramı aldı. İlerleyen günlerde aramaya başladılar, “Gelin ajansa girin, güzel kızsınız. Sizin için çok iyi olacak” filan dediler. Ve onlarla çalışmaya başladım. Başak Gürsoy"un ajansında çalıştıktan sonra Uğurkan Erez Ajans"a geçtim.

Dünya arenasına çıkmak gibi bir idealiniz var mı?
- Ünlü modacı Jean Louis Scherrer"nin defilesine çıktım ve finalini dahi ben yaptım. Türkiye"de tüm iyi modacılarla çalıştım. Gezmediğim, defile yapmadığım ülke kalmadı. Tamamen ülkemi bırakıp yurtdışına gitmeyi ise hiç düşünmedim.

Evli bir model olarak eşinizin işinize müdahale ettiği zamanlar oluyor mu?
- Ben eşimle tanıştığımda profesyonel modeldim. Evlenince oturayım evimde gibi bir derdim olmadı. Eşimin de ailemin de bana hiçbir zaman işim konusunda engeli olmadı.

Peki, belli saatlere bağlı iş yapmayan bir kadın olarak ev ve iş arasındaki dengeyi nasıl sağlıyorsunuz?
- Ben evlendim, 20 gün sonra falan yurtdışında defileye gittim. Geldim bir hafta durdum, tekrar defileye gittim. “Nasıl dengeliyorsun?” derseniz, o bir şekilde oluyor. Eşim de bana ev konusunda çok destekçi. Aslında yurtdışına gidip, sonra eşini özleyerek eve dönmek ayrı bir keyif.

Sizce mesleği bıraktığınıza dair söylentiler niye çıkarıldı?
- Aslında ben geçen yıl biraz ara verdim işime. Ara vermek de değil ama biraz bazı şeylere kızgınlığım ve kırgınlığım oldu. Onlardan dolayı kendimi biraz çektim ve kendimi başka yönlerde eğitmeye başladım. şimdi Star TV"nin Mega Magazin isimli programını sunuyorum. Yani modelliği şu aralar yoğun bir şekilde yapmıyorum. Galiba artık eski tadı da kalmadı. Hem maddi hem de manevi açıdan hiçbir şekilde tatmin edici sonuçlar ortaya çıkmıyor.

HÜRRİYET