Sabah'ın haberine göre; Popstar yarışmacısı eşi B.A.'e uygunsuz görüntüleriyle şantaj yaptığı, tehdit ve hakarette bulunduğu iddiasıyla yargılanan Nazif Akgün 19 ay hapis cezasına çarptırıldı

Bir TV kanalının 2005'te düzenlediği Popstar yarışmasının ön elemelerini kazanan B. A., İstanbul'da kaldığı otelin lobisinde, Malatya'da emlakçılık yapan Nazif Akgün'le tanıştı. Çift kısa sürede evlendi. İzmir'e gelip yerleşince düğün yapacaklarını söyleyen N. A. memleketine gitti. Ancak genç kadının iddiasına göre aylarca hiç arayıp sormayan Akgün, İzmir'e gelip birkaç gün kaldıktan sonra yine işlerini bahane edip memleketine döndü. B. A. iddiasına göre eşinin internetten görüştüğü arkadaşları "Biz seni N.nin eşi değil, onunla birlikte olmak için İzmir'den gelen bir kadın olarak biliyorduk. Uygunsuz görüntülerini bile gördük" dedi. Savcılığa başvuran genç kadın, eşinin kendisine uygunsuz görüntüleriyle şantaj yaparak para istediğini öne sürdü.

Davayı sonuçlandıran mahkeme, N.A.'ü, şantaj suçundan 10, tehdit suçundan 6, hakaret suçundan ise 3 ay 3 gün olmak üzere toplam 19 ay 3 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanığın aynı suçu farklı zamanlarda işlemeye devam etmesini, bununla ilgili hakkında birden fazla dava açılmış olmasını gerekçe gösteren mahkeme, cezayı ertelemedi. Boşanma davası sürerken B. A. eşinin, içinde kıl ve mermi bulunan bir zarf göndererek kendisini tehdit ettiğini öne sürmüş, Adli Tıp tarafından yapılan incelemede kılların N. A.'e ait olduğu tespit edilmişti. A., bu olay nedeniyle de 19 ay hapis cezası almıştı. Mahkeme bu cezayı da paraya çevirmemiş ve ertelememişti. N. A. ayrıca mahkemenin kararına rağmen aylık bin liradan toplam 22 bin lira nafakayı ödemediği için de 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.