Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran haber geldi. Tüm emekliler bayram ikramiyesi ile ek gelire kavuştu. Bu yıl Ramazan Bayramı ikramiyesinin 27-31 Mayıs, Kurban Bayramı ödemesinin de 5-9 Ağustos arasında verilmesi beklenirken, emekliler bin liralık tutarın artırılmasını istiyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), "İkramiyeler, 2019 ve sonraki yıllar için emekli aylıkları artışına endekslensin" çağrısı yaptı.

NE KADAR ARTAR?

Bu talep hayata geçerse, ikramiye tutarı Ocak ve Temmuz aylarında güncellenecek.

Ocakta SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranı olan yüzde 10.19, memur emeklilerine ise toplu sözleşme artışı ve fark olarak yüzde 10.73 zam yansıtılmıştı.

Eğer artış SSK ve Bağ- Kur'luların zamlarına endekslenirse, mayıs ikramiyesi bin 101 lira 90 kuruşa çıkacak. Temmuzda ise bu tutara 2019'un ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yansıtılacak. Yani Ağustos ikramiyesi daha da yüksek olacak.

Eğer artış memur emeklilerininkine endekslenirse de mayıs ayında bin 107 lira 30 kuruş,ağustosta bin 162 lira 67 kuruş ikramiye ödemesi yapılabilecek. Emekliler verilecek kararı merakla bekliyor.