CNG, sıkıştırılmış doğal gaz demek. Skoda'nın yeni Octavia G-Tec modeli de bu yakıt türünü kullanarak yolculuklar yapmaya imkan veriyor. Böylece daha az emisyon salınımı gerçekleştiriliyor. Sıkıştırılmış doğal gaz ile çalışan Skoda Octavia G-Tec, 1,5 litrelik TSI motoruna sahip. Bu motorun yanında araçta üç CNG tankı ve 9 litrelik benzin deposu yer alıyor. Octavia G-Tec, sıkıştırılmış doğal gaz modundayken 100 kilometrede 3,4-3,6 kg arasında gaz tüketiyor. Benzinli modda tüketim 4,6 lt / 100 km olarak hesaplanıyor.

700 KM'E KADAR ARTIRABİLİYOR

Skoda Octavia G-Tec, CNG yani doğal gaz ile 500 kilometre menzil sunuyor. Bu değerin biraz düşük olduğunu söylemek gerek. Ancak aracın benzin modunu da işin içine kattığımızda Skoda Octavia G-Tec, toplam menzilini 700 kilometreye kadar artırıyor. Menzil ve tüketim bilgileri, anlık olarak otomobilin CNG modu için özel üretilmiş dijital gösterge panelinde gösteriliyor.

İŞTE SKODA OCTAVİA G-TEC'İN PLANLANAN ÇIKIŞ TARİHİ

Skoda Octavia G-Tec'in fiyatı henüz bilinmiyor. Fakat doğal gaz ile çalışan otomobilin sedan, hatchback ve station wagon olarak 3 farklı gövde türüyle üretileceği biliniyor. Skoda Octavia G-Tec'in planlanan çıkış tarihi ise önümüzdeki sonbahar.