Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Araç sahibi olan herkesin belli zaman dilimlerinde yaptırması gereken muayeneler vardır. Bunlardan bir tanesi egzoz muayenesidir. Trafikte seyir halindeki araçlardan çıkan zararlı gazların doğaya, insan sağlığına ve çevreye zarar vermemesi amacıyla yaptırılan egzoz muayenesi aslında emisyon gazı ölçümüdür. Bu muayene ile zararlı gazların çevreye olan etkisini en aza indirgemek amaçlanır. Egzoz muayene ücreti yıldan yıla farklılık gösterir. 

Egzoz Muayene Ücreti 2021

Egzoz muayene ücreti her araç için aynıdır. Egzoz muayene ücreti yıldan yıla değişir. Bu bağlamda her araç için egzoz emisyon ölçümü fiyatı 2020 yılında 80 TL iken bu oran 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla 90 TL olarak açıklanmıştır. 

2021 Egzoz Emisyon Ölçümü Gecikme Fiyatı Ne Kadar?

Egzoz emisyon ölçümünü yaptırmayan kişilere 2067 lira para cezası verilir. Standartlara uygun olmayan ve fazla gaz salınmasına neden olan araç sahipleri de 4136 lira para cezasına çarptırılır.

Egzoz Muayenesi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Ölçüm Tekrarı Hakkı

Ölçüm sonucu onaylanmayan olumsuz sonuçlanan araçların 1 ay içinde aynı ölçüm istasyonunda sadece 1 adet ölçüm tekrarı hakkı vardır.

Ancak; ölçümü olumsuz sonuçlanan araçların 1 aylık ölçüm tekrarı hakkı devam etse de 7. günden itibaren trafiğe çıkmasına izin verilmemektedir.

Egzoz Muayenesi Nerede Yapılır?

Egzoz emisyon ölçümü araç muayenesinde olduğu gibi TÜVTÜRK üzerinden yapılır. Muayene için TÜVTÜRK resmi internet sitesi üzerinden randevu alınması gerekir.

Egzoz Muayenesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?