Bölgesel riskler ve petrol fiyatlarının yükselmesi TL üzerindeki baskıyı arttırdı. Dolar fiyatları bu baskının etkisiyle yeniden 3,80'leri test ediyor.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre; haftaya 3.73 ile 2017 Ekim sonundan bu yana en düşük gördüğü en düşük seviyeye yakın başlayan kur, bugün 3.80'nin üzerine tırmandı. Bugün doları etkileyebilecek önemli bir veri akışı bulunmazken, petrol fiyatlarının 69 dolar seviyesini aşması TL üzerinde baskıya neden oldu. Öte yandan uzmanlar, bu hafta dolarda görülen sakin toparlanmaya kurun sert tepki verdiğini söyledi.

EURO/TL 4.56 SEVİYESİNDE

Uzmanlar, İdlib'le ilgili gelişmelerin jeopolitik riskleri yeniden gündeme getirdiğini de ifade ederek haber akışının yakından takip edildiğini kaydetti. Dolar/TL saat 14:00'da 3.7970'den işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.5600 ve sterlin/TL 5.1480 seviyesinde yer aldı.

ENFLASYON BELİRLEYİCİ OLACAK

Doların seyri üzerinde etkili olacak en önemli veri cuma günü açıklanacak ABD enflasyonu. Ülkede yıllık enflasyonun yüzde 2,1 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Beklentilerin aşılması Fed'in şahin kanadını cesaretlendirebilir ve bu kurda yukarı yönlü hareketi destekleyebilir.