Küresel piyasalar, Çin'den gelen sürpriz ihracat artışı haberiyle güne iyimser bir başlangıç yaptı. Haber sonrası Asya borsalarındaki kayıplar geri alınırken; ABD vadelileri artıya döndü. Yurt içi piyasalarda ise tüm gözler dolar/TL'de yaşanan yükselişte. Haftaya 7 liranın hemen üzerinde başladıktan sonra Merkez Bankası'nın swap düzenlemesinin ardından yukarı yönlü hareketini güçlendiren dolar/TL kuru, gece  yarısı 7,20 liraya kadar tırmandı.

Bu sabahki ilk işlemler ise 7,23'ün  seviyesinin üzerinde gerçekleştiriliyor. Dolar/TL'de tüm zamanların en yüksek seviyesi 13 Ağustos 2018'de 7,24 ile görülmüştü.

Saat 09:20 itibarıyla dolar/TL'de 7,2105'ten; euro/TL'de 7,7080'den işlemler geçiyor. Yurtiçi piyasalarda bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken dolar/TL kurundaki hareketler izlenecek.

S&P, Türkiye'nin notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türkiye'nin yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarını B+ ve BB- olarak teyit etti ve görünümü 'durağan' olarak belirtti.
S&P, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 3,1 daralmasını ve 2021'de yüzde 4,2 büyümesini bekliyor.

Dün uluslararası yatırımcılarla düzenlenen telekonferansta sunum yapan Bakan Albayrak, G20 ile swap görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, "Birden fazla anlaşma olabilir" dedi. Albayrak, “En kötü senaryoda ekonomik aktivite ikinci yarıda normale dönecek” ifadelerine yer verdi.