Dolar uzun zamandır düşüşteydi. Ksaım ayına 5,51'le başlayan dolar dün ise en yüksek 5,47'yi gördü. Akşam saatlerinde ABD'nin İran ambargosundan Türkiye'yi muaf tutması doların hızla düşmesine neden oldu. Dolar dünkü kapanışını 5,3105'le yaparken bugün hafif bir yükseliş söz konusu ve saat 09.30 itibarıyla 5,35'ten işlem görüyor. Euro ise 6,10 seviyelerinde...

PİYASALARIN GÖZÜ ABD SEÇİMLERİNDE

Küresel piyasalar, ABD'de bugün gerçekleştirilecek ara seçimlere odaklanırken, son anketler, Demokratların ABD Temsilciler Meclisi'nin kontrolünü ele geçireceğine ancak Cumhuriyetçilerin Senato'daki çoğunluğu koruyacağına işaret ediyor.

ABD'de bugün gerçekleştirilecek ara seçimler gündemin odağına yerleşti. Yapılacak ara seçimlerde ABD Kongresi'nin alt kanadı olan TemsilcileR Meclisi'nin tamamı, Senato'daki 35 sandalye ve 36 eyaletin valisi değişecek. Yapılan son anketlere göre, Demokrat Parti'nin Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elde etmesi, Senato'da ise Cumhuriyetçi Parti'nin mevcut çoğunluğu koruması öngörülüyor. Seçime ilişkin ilk sonuçların yarın, sabahın ilk saatlerinde alınabileceği belirtiliyor.