İddialara göre, işadamı Okan Kurt ile 31 Aralık 2011'de "imam nikâhı" kıydıklarını söyleyen Akalın hakkındaki soruşturma, Basın Suçları Savcılığı tarafından başlatılmıştı. Yaşadığı ilişkiyle ilgili yaptığı "Hayatıma renk katan Okan Kurt'la 31 Aralık 2011'de 'dini nikâh' kıydık" açıklaması ihbar sayılan Akanlın hakkında, TCK'nın 230-5. maddesine göre dava açılacağı iddia edilmişti.

Akalın'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi. "Sayın basın mensubu arkadaşlarımın dikkâtine" şeklinde başladığı açıklamada Akalın, "Dini nikâh hakkında savcılık soruşturmasında takipsizlik kararı çıktı" dedi.

Akalın'ın avukatı Mahir Işıkay, olayın gündeme geldiği günlerde "Müvekkilim ile sayın Okan Kurt kendi aralarında söz kestiklerini ve ileride birbirlerini eş olarak görmek istediklerini her ortamda beyan etmektedirler. Ancak müvekkilimin anılan sözleri kastını aşmış ve ne yazık ki yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiştir" demişti.

Okan Kurt da, "Yılbaşı gecesi yeni yıla girerken Demet’le birbirimize sarılıp, Allah’ın huzurunda birbirimize söz verdik. Bu birlikteliğimizi güzel, mutlu bir evlilikte sonlandırmak istediğimi diledik. Allah katında birbirimizin olduğunu söyledik. Yani öyle sanıldığı gibi bir imam huzurunda dini nikâh falan yapmadık. Ben ve Demet inançlı insanlarız. Allah katında birbirimizin olduğunu söyledik. Sadece ikimiz böyle bir dilekte bulunduk. Biz neyin suç neyin suç olmadığını biliyoruz" şeklinde bir açıklama yapmıştı

TCK'NIN 230-5 MADDESİ NEYİ İÇERİYOR?
Aralarında evlenme olmaksızın, evlenmenin dinsel törenini yaptıranlar hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir. Ancak, medeni nikah yapıldığında kamu davası ve hükmedilen ceza bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar.