PEKCAN, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İş Konseyleri Mali Genel Kurulu'nun kapanışında yaptığı konuşmada DEİK'e her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Koordinasyonun ve iş birliğinin öneminden bahseden Pekcan, bundan sonra Ticaret Bakanlığı olarak amaçlarının, "ticaret ataşelerinin yapısını ülke bazında daha güçlendirmek, onları daha görünür kılmak ve DEİK iş konseyi başkanları ile koordineli çalışmalarını sağlamak" olduğunu bildirdi.

Pekcan, DEİK'in tüm görüşlerine açık olduklarını ve kendilerine iletilen tüm görüşleri değerlendireceklerini kaydederek, dış ticaret hedeflerini yakalamada devlet ile özel sektörün yaptığı iş birliğinin önemine değindi.

Ticaret Bakanlığı ile DEİK arasındaki etkin iş birliğinden ve bu iş birliğinin olumlu sonuçlarından bahseden Pekcan, bu durumdan duydukları memnuniyeti aktardı.

Pekcan, Türkiye'nin mal ve hizmet ticaretini artırmayı, ülkeye daha fazla doğrudan yabancı yatırım gelmesini sağlamayı DEİK'in öncelikleri arasında olduğunu belirterek, "Ticaret savaşlarının yaşandığı, gümrük duvarlarının sürekli yükseltildiği, haksız rekabetin körüklendiği günümüz dünyasında Türkiye, dünyaya entegre olan serbest piyasa ekonomisiyle yatırımcılarına öngörülebilir fırsatlar sunmaktadır." diye konuştu.



DEİK Başkanı Nail Olpak