Muhaliflerin "insani kriz" iddiaları arasında büyük bir siyasi  buhrandan geçen Venezuela, Rusya'nın gönderdiği yardımların ardından Çin'in  yolladığı ilaç ve tıbbi malzeme yardımlarına da kavuştu.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, sosyal medya hesabından yaptığı  açıklamada Çin tarafından yollanan 65 tonluk tıbbi malzemeyi taşıyan Boeing 747  tipi uçağın ülkeye ulaştığını duyurdu.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping teşekkür eden ve mevkidaşıyla Çin  gezisinde çekilmiş fotoğrafını paylaşan Maduro, "Venezuela emperyalist kuşatmayı  kırıyor ve zaferle ilerliyor." ifadelerini kullandı.

Venezuela'nın müttefiklerinden Rusya da ülkeye bu hafta iki parti  insani ve tıbbi yardım göndermişti. Rusya'nın ilk yolladığı 35 tonluk ilaç  yardımı 100 Rus askeri ile birlikte gelmiş, bu durum ABD tarafından tepkiyle  karşılanmıştı.

Venezuela'da ABD destekli muhalifler ve hükümet arasındaki siyasi  buhranda "insani kriz ve yardım" tartışmaları en önemli başlığı oluşturuyor.

Ülkede bir insani kriz olduğunu öne süren muhalifler ABD'nin  Kolombiya'ya yolladığı insani yardımları 23 Şubat'ta Venezuela'ya sokma  girişiminde bulunmuş, iki ülke arasındaki sınır kapılarında muhalifler ve  Venezuela güvenlik güçleri arasında uzun süren çatışmalar yaşanmıştı.

Muhaliflerin yüklediği 14 tırlık konvoydan hiçbir araç Venezuela'ya  girmeyi başaramazken 2 tır köprü üzerinde yakılmış, uluslararası basında  araçların muhalifler tarafından yakıldığına dair değerlendirmeler yer almıştı.

Ülkede insani kriz yaşandığı iddialarını reddeden Venezuela hükümeti  ise resmi kanallardan yapılacak yardımlara açık olduğunu vurguluyor. Hükümet  ayrıca ilaç ve tıbbi malzeme almak için yaptığı ödemelere ABD tarafından el  konulduğunu bildiriyor.