Araçlarda cam filmi kullanımının yeniden yasaklanmasının ardından vatandaşlar da tamircilere akın etmeye başladı. Cam filmi söktürmeyen araçlara 206 TL ile 427 TL arasında uygulanan cezayı yemek istemeyen araç sahipleri, merakla "cam filmi nasıl sökülür?" ve "cam filmi sökme yöntemi" aramalarını yapmaya başladı. Tamirciye gitmeden kolayca cam filmi sökme işlemini yapmak isteyen vatandaşlar, büyük merakla araştırmalarını sürdürüyor. Peki cam filmi nasıl sökülür? İşte cam filmi sökme yöntemi...

CAM FİLMİ NASIL SÖKÜLÜR?

 

 

Günümzde birçok aracın kullandığı cam filmi, geçtiğimiz günlerde alınan kararla tekrar yasaklanmış ve cam filmi söktürmeyen araçlara 206 TL ile 427 TL arasında ceza işlemi uygulanması kararlaştırılmıştı. Bu kararın ardından cam filmi kullandığı için ceza yemek istemeyen araç sahipleri, büyük merakla cam filmi sökme yöntemini araştırıyor. Peki cam filmi nasıl sökülür?

 

 

 

 

 

Cam filmi sökmek için ilk olarak cam filminin kenar kısmından cam filmi kaldırılır. Eğer takılı olan cam filmi çok fazla yapışmış değilse kaldırılan kısımdan gerekliyse falçata veya keskin bir alet yardımıyla yavaş ve dikkatli bir şekilde cam filmi sökülür.

Eğer cam filmi çok fazla yapışmış durumdaysa ve kaldırılmıyorsa, takılı olan cam filminin ısıtılıp yumuşatılması gerekmektedir. Bu işlem için fön makinesi kullanılabilir. Fön makinesi ile cam filmi ısıtılır ve yumuşatılır. Ardından yumuşayan cam filmi dikkatlice çıkarılır. Öte yandan inatçı cam filmlerini sökmek için buhar makinesi de kullanılabilir. Buhar makinesi ile yumuşatılan cam filmi kolayca çıkarılmaktadır.

Arka camda yer alan cam filmini sökmek ise daha zor bir iştir. Rezistansın zarar görmemesi için arka camda yer alan cam filmi sökülürken, ilk olarak arka cam silinmeli ve temizlenmelidir. Ardından koyu renkli bir çöp torbası camı kaplayacak şekilde kesilir ve arka camın tamamı kesilen çöp torbası parçası ile kaplanır. Sonrasında iç kısımdan da aynı şekilde cam çöp torbası ile tek kat kaplanır. Kaplama işlemi tamamlandıktan sonra amonyak içeren su ile filmin her yanına 1/3 oranında sıkılır ve alta serilen poşet cama yapıştırılır. Son olarak da araç güneş ışığı alan bir yere bırakılır ve 3 saat beklenir, ardından yumuşayan ve ısınan cam filmi rezistansa zarar vermeden kolayca sökülebilir.

Sökülen cam filminin ardından camlar sabunlu su ile silinmeli ve temizlenmelidir. Camda yapıştırıcı artıkları kaldıysa bunlar keskin bir aletle kazınmalıdır.