Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin ve alternatif kripto paralarda bugün yaşanan sert düşüşün, Çin'in Şincan bölgesindeki elektrik kesintisiyle bağlantılı olduğu belirtiliyor. Buna göre, dünyanın en fazla Bitcoin madenciliğinin yapıldığı bölgedeki kesinti nedeniyle, Bitcoin ağının neredeyse yarısı 48 saat boyunca çevrimdışı kaldı.

“SEL VE GÜVENLİK NEDENİYLE BAKIM YAPILDI”

Önde gelen kripto para takip ve analiz sitesi CoinMarketCap, Bitcoin'de yaşanan düşüşün ve panik satışlarının arka planında Çin'in Şincan bölgesindeki elektrik kesintisinin bulunduğunu yazdı. Habere göre, hem sel baskınları hem de bir güvenlik sorunu nedeniyle elektrik santrallerinde bakım onarım çalışması yapılırken, 48 saat içinde Bitcoin ağının neredeyse yarısı çevrimdışı kaldı.

“HASH ORANLARI DÜŞTÜ”

Haberde, Çin'in Şincan bölgesi Bitcoin madencilerinin önemli bir kısmına elektrik sağladığı, bu nedenle elektrik kesintisi sırasında madencilik cihazının çalışma hızını ifade eden 'hash rate (hash oranı)' değerlerinde düşüş yaşandığı belirtildi. Piyasa analisti Willy Woo da, Bitcoin'in hash oranları ile fiyatlarının her zaman bağlantılı olduğunu, bugünkü fiyat değişiminin de hash oranlarındaki çöküşten sonra geldiğini söyledi. Woo, bugünün Kasım 2017'den beri en keskin hash oranı düşüşüne sahne olduğunu belirtti; oranların artık normale dönmüş göründüğünü ekledi.