Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu oluyor.

Bakan Turhan'ın konuşmasından satır başları;

Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımız 50 ilde miting yaptı. Ben bunların önemli bir kısmına katıldım. Ayrıca daha önce de Sayın Cumhurbaşkanımızdan ayrı olarak illere de gitmiştim. Miting meydanlarındaki duruma bakılırsa alanlar dolu.

Seçim sonuçlarından umutluyum. Bu seçim sadece yerel yöneticilerin belirleneceği bir seçim değil. Çok şükür bizim partimizin yerel yönetimlerle ilgili deneyimleri, toplum tarafından kabul görmüş, biliniyor.

Bakanlık olarak haberleşme konusunda seçim öncesinde yaptığımız hazırlıklarda seçimde kullanılacak olan matbu malzemelerin yerlerine ulaştırılması PTT tarafından yapılıyor. Diğer kargo işlemlerinden tecrit edilmiş olan kabuller, tutanaklar alınıyor, gideceği yerlere ayrı özel bir kurye ile teslim ediliyor.

Seçim sonuçlarının vatandaşlarımıza doğru bilgilendirilmesi, zamanında ulaştırılması önemli.

Seçimlere yönelik siber saldırıları engellemek için gerekli tedbirleri alıyoruz, seçime hazırız.

Yatırım bütçesinden bugüne kadar olduğu gibi en yüksek payı aldık. Ulaştırma, altyapı sistemleri uzun vadeli ve yüksek maliyetli yatırımlardır. Altyapıyı oluşturduğun zaman diğer sektörler bunun üzerinde büyüme gerçekleştirir. Bugüne kadar sene başı bütçesinden en iyi yatırımı aldık.

Planladığımız, hedeflediğimiz projeleri zamanında hizmete açmak için, bitirmek için planlamamızı programlamamızı yaptık.