Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kırsal alanda faaliyet gösteren yatırımcılara IPARD-II kapsamındaki desteklerden yararlanma çağrısında bulunarak, "250 milyon avro, yani yaklaşık 1,5 milyar liralık 5. başvuru çağrısı devam ediyor. Durmayın, beklemeyin, kırsalda yatırıma gelin." dedi.

Pakdemirli, Ankara Ticaret Odasında (ATO) düzenlenen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK) yürütülen Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı-II (IPARD) 5. Başvuru Çağrısı'na ilişkin bilgilendirme ve tanıtım programına katıldı.

Yerel seçim çalışmalarının ardından ilk programına katıldığına işaret eden Pakdemirli, "Yerel seçimler bitti, milletimiz ne karar verdiyse, başımızın üzerinde yeri vardır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile yürümekten gurur duyuyoruz ve beraber yürüdüğümüz millet ve hizmet yolunda, bundan sonra da hiç yorulmadan koşmaya devam edeceğiz. Hedefi, projesi ve azmi olanlar için, önümüzde 4,5 senelik fırsatlar dönemi var. Biz, yeni ekonomik program doğrultusunda, üretim ve ihracata yönelik büyümenin gereğini, özellikle gıda, tarım ve ormancılık endüstrisinde de yerine getirmeye kararlıyız." diye konuştu.

Pakdemirli, TKDK tarafından uygulanan IPARD-II Programı 5. başvuru çağrısına 16 Şubat'ta çıktıklarını anımsatarak, "IPARD programı kapsamında bugüne kadar toplam 14 bin 500 projeye, yaklaşık 4 milyar lira hibe desteği sağladık. Bu hibeler sayesinde, kırsal alanlarımızda 10 milyar lira tutarında yatırım yapıldı, 60 bin yeni istihdam oluştu. Ankara'da da bugüne kadar 625 projeye yaklaşık 300 milyon lira hibe verdik. Bu hibelerle Ankara'ya 600 milyon liralık yatırım yapıldı ve bin 500 kişiye istihdam sağlandı." ifadesini kullandı.

Kırsaldaki üretici ve girişimcinin her zaman yanında olduklarına dikkati çeken Pakdemirli, 5. başvuru çağrısı kapsamında 250 milyon avro, yani yaklaşık 1,5 milyar liralık hibe paketini yatırımcılara sunduklarını söyledi.