Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Ticaret Bakanlığı ev sahipliği, Afrika Birliği iş birliğinde ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonuyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye-Afrika 3. Ekonomi ve İş Forumu sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen kapanış oturumunda konuşan Muş, Afrika ile Türkiye ilişkilerini geliştirmeye verdikleri büyük. önemden bahsetti.

Afrika kıtasının artık en hızlı gelişen ülkeleri bünyesinde barındıran önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Muş, Afrika ülkelerinin 21. yüzyılın ikinci yarısından itibaren bugünkünden çok daha iyi bir konuma ulaşmalarının beklendiğini söyledi.

Muş, Türkiye olarak bu potansiyelin ve değişim hikayesinin farkında olduklarını kaydederek, "Bu minvalde Türkiye'nin Afrika politikası, bugün bölgeye yönelen diğer aktörlerin aksine, ekonomik fırsatları öncelemek yerine kıtanın kalkınmasını da hedefleyen insani bir yaklaşımla şekillenmektedir. Afrika bizim için petrol, elmas, altın, demir, bakır ve gümüş değil, dostluk, kardeşlik, ortaklık ve birlikte kazanımdır." diye konuştu. Özel sektörle birlikte Afrika'nın kalkınmasına her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurgulayan Muş, "Afrika kazanacak, biz de Afrika ile birlikte kazanacağız." ifadesini kullandı.