“Pop, R&B, rock gibi farklı türleri bir araya getirdim, melez bir yapı ortaya çıktı. Yaptığım işi "melez müzik" olarak adlandırıyorum.”

Melez müzik yapıyorum

İkinci allbümün çıkışı biraz uzun sürmedi mi?
- Evet, bir yıl sürdü. Çok titiz bir çalışma gerçekleştirdik. Ben hep en iyisinin olmasını istiyordum, bu yüzden de acelem yoktu.

Yeni albümünüz, Teoman ve İskender Paydaş gibi rock müzikte isim yapmış kişilerin yanı sıra Nazan Öncel gibi pop müzikte adını duyurmuş bir ismi de içinde barındırıyor. Ama iki türden de farklı bir tarzı var...
- Ben yaptığım işi "melez müzik" olarak adlandırıyorum. Albümde pop, R&B, rock, reggae, oryantal gibi farklı türlere yer verdim. Bütün bu türleri bir araya getirdiğimde melez bir yapı ortaya çıktı. Atiye henüz 20 yaşında ama kendi adını taşıyan ikinci albümünde Teoman, Nazan Öncel ve İskender Paydaş"ı bir araya getirme başarısı gösterdi. İlk albümünü üç yıl önce daha 17 yaşındayken çıkaran Atiye, “Albümde pop, R&B, rock, reggae, oryantal gibi farklı türlere yer verdim. Melez müzik yapıyorum” diyor.

Teoman dışında Türkiye"de çok tanımadığımız MC Tuna ve Dadda Dice isimleriyle de düetiniz var. Bu isimlerden biraz bahseder misiniz?
- MC Tuna, benim İzmir"den arkadaşım. İlk albümümü İzmir"de yapmıştım ve onunla o zaman orada tanışmıştım. “Don"t Think” şarkısının yeni versiyonunda da bana eşlik etti. Dadda Dice ise benim için çok önemli bir isim, çünkü müziğe Almanya"da onunla başlamıştım. Bu albümde “Yalancı Mevsim”, “Muamma” ve “Nobody” şarkılarında Dadda Dice"ın çok emeği var.

Teoman"la düet yapmanız da önemli...
- Aslında Teoman"ın düet yapmayı kabul edeceğini hiç düşünmüyordum, çok mutlu oldum. Teoman çok değerli bir müzisyen ve “Kal” isimli şarkı da onunla daha bir güzel oldu.

Nazan Öncel"le tanışmanız nasıl oldu?
- Nazan Hanım"la 2007 yılında bir turneye çıkmıştık. Orada bana bazı şarkılar dinletti. “Aşkına da Sana da” diye bir şarkıyı dinledim, sözleri çok hoşuma gitti ve aldık.

İkinci albümün, ilkinden ne gibi farkları var?
- İlk albüm bir "merhaba albümü"ydü ama bu albümde tarzımı daha çok ortaya koyabildiğime inanıyorum. İlk albüm çıktığında 17 yaşındaydım ve okuyordum. Okul yüzünden müziğe çok vakit ayıramıyordum. Şimdi 20 yaşındayım, okulumu bitirdim ve kendimi sadece müziğe bıraktım. Üstelik bitirdiğim okul sayesinde Almanya"da istediğim zaman üniversiteye gidebilirim ama şu sıralar müziğe ve yeni albümüme konsantre olmak zorundayım.

Almanya"da mı yoksa Türkiye"de mi yaşayacaksınız?
- Bir yıldır Türkiye"de yaşıyorum ve devamlı olarak burada kalmayı çok istiyorum.

Almanya"da sizi izleme şansını yakalamıştım. O zaman sahne şovlarınızda size dansçılar eşlik ediyordu. Türkiye"de de bu konsept devam edecek mi?
- Tabii ki... Danssız Atiye olmaz zaten. Dansa beş yaşında başladım ve kendimi hep geliştirdim. Şimdi ise haftada en az üç kere fitness"a gidiyorum. Böylece formumu koruyorum. Konserler öncesi dansçı arkadaşlarla birlikte şarkılara göre koreografiler hazırlıyoruz.

ALBÜMDE BABAMIN SÖZLERİ DE VAR

“Muamma” bu aralar radyolarda sıkça dinlediğimiz bir şarkı. Çıkış için neden bu şarkıyı seçtiniz?
- Çünkü “Muamma” kendimi en iyi ifade ettiğim parça. Bu tercihimde müziğin bana ait olmasının da etkisi büyük. Dediğiniz gibi radyolarda çalınması bir yana, kısa sürede sevilip listelere girmesi bizim de doğru bir seçim yaptığımızı gösteriyor.

İlk klibi de “Muamma”ya çektiniz. Yönetmen kimdi?
- Murad Küçük çekti klibi. Altı derecede, suların içinde çekildi. Çok üşüdük. Sadece ben değil, setteki herkes üşüdü.

Hasta olmadınız mı?
- İlginç bir şekilde, ben hariç herkes hasta oldu.

Fotoğraflarınızı kim çekti?
- Albümdeki fotoğrafları Murat Saygın çekti. Ayrıca Mehmet Turgut"la da yeni fotoğraflar çektik. Bu son çekimler çok zevkli geçti. Her şeyiyle içime sinen bir albüm oldu.

Tarzınızı ve sizi Hadise"ye benzetiyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
- Yaşım daha çok küçük, daha hamurum ben... Bu yüzden insanların beni başka sanatçılara benzetmesinden dolayı rahatsızlık duymuyorum. İlk albümüm çıktığında da beni Shakira"ya benzetmişlerdi. Ama bu albümde kendi tarzımı ortaya koyduğuma inanıyorum.

Albümün teşekkür kısmında “Balu her şey seninle başladı ve seninle sürecek” diye bir bölüm var. Kim bu Balu?
- Balu, babam. Bu albümde de bazı şarkıların sözleri ona ait.

O nasıl buldu albümünüzü?
- Çok beğendi.

Son soru: Hayranlarınız size nasıl ulaşabilir?
- Şu an yapım aşamasında olan www.atiyemuzik.com adresinden bana ulaşabilecekler.

HÜRRİYET