Junior Fuarcılık'tan yapılan açıklamaya göre, Türk gayrimenkul sektörü  ile Körfez Bölgesinden yatırımcıları, acenteleri ve bireysel alıcıları buluşturan  13. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi, Hilton Convention Center'da başladı.  Yoğun ilgi gören fuar yarın da tüm gün boyunca devam edecek.

Açıklamada fuar açılışındaki görüşlerine yer verilen Çevre ve  Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Türkiye'nin her yıl 1 milyon  konutun satıldığı devasa bir piyasaya sahip olduğunu bildirdi.Türkiye'nin yerli  yatırımcı olduğu kadar yabancı yatırımcı için de çok önemli ve güvenli bir pazar  olduğunu ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bu pazarı geliştirmek için önemli düzenlemeler yaptık. En önemli konu  konut sahibi olanlara Türk vatandaşlığı alma yolunun açılması oldu. Bu yolla  ülkemize giren değer 1,2 milyar liraya ulaştı. Türk gayrimenkul ve inşaat  sektörünün kalitesi tüm dünya tarafından teyit edilmiş durumda. Türk  müteahhitleri yurt dışı işlerinde özellikle tercih ediliyor. Biz de bakanlık  olarak sadece konut sektörü değil bütün yatırımcıların ve onların inşaat  yatırımlarının her türlü kolaylıkları için çeşitli düzenlemeler yaptık. Ayrıca  Tapu Kadastro Müdürlüğümüz ile 12 ülkede ofisler açacağız. Yurt dışında yaşayan  vatandaşlarımız ve Türkiye'de satın alım yapan kişiler yurt dışında  temsilciliklerimize giderek başvurular yapabilecek."

Demirtaş, 60'tan fazla firmanın katıldığı ve 7 binden fazla  ziyaretçinin beklendiği zirvenin, bu tür zirvelerin lideri olarak görüldüğünü  ifade ederek, şunları kaydetti:

"2050 yılında dünya nüfusunun üçte ikisi şehirlerde yaşayacak.  Ülkemizde sadece yüzde 15'lik bir kesim kırsalda yaşıyor. Bu durum şehirleri  dönüştürmeyi mecbur kılarken artan nüfusa bağlı olarak barınma ihtiyacını da en  üst seviyeye çıkaracak. İnşaat ve gayrimenkul sektörünün önemini asla  yitirmeyeceği aşikârdır ancak problem olan kısmı sürdürebilir olup olmaması.  Bunun için yatırımcılar network ağı oluşturulmalı, potansiyellerin ortaya  çıkartılması ve iş birliği içinde olunması gerekiyor. Gayrimenkul zirveleri de  işin yapı taşı ve sektörün kalbi niteliğinde olacaktır."

"İki günde 250 milyon dolarlık satış hedefliyoruz"

Organizasyonu düzenleyen Junior Fuarcılık'ın Yönetim Kurulu Başkanı  Haktan Öztunalı, açılışla birlikte Körfez Bölgesinden büyük bir yatırımcı ilgisi  ile karşılaştıklarını belirterek, hemen hemen tüm Körfez ülkelerinden hem  bireysel hem de heyet bazında katılım olduğunu kaydetti.

Türkiye'de konut alımı ile vatandaşlık şartının 250 bin dolara  düşürülmesinin yabancı ilgisini önemli oranda artırdığını ve yabancıya satışların  geçen yıl 40 bin adede ulaştığını ifade eden Öztunalı, bu ilgiyi fuarda da  gördüklerini aktardı.

Öztunalı, "Fuarda 65 firma 400'den fazla projeyi sergiliyor. Bu yıl  rekor bir satış bekliyoruz. İki günde 250 milyon dolarlık satış hedefliyoruz."  ifadelerini kullandı.