Teknoloji devi Apple ve yıllardır iPhone modellerinin modemlerini üreten Qualcomm arasında gerçekleşen patent davası etkilerini göstermeye başladı. Qualcomm'un finansal şefi George Davis, Apple'ın önümüzdeki süreçte iPhone'lar için rakiplerinin modemini kullanacağı söyledi. Bu da demek oluyor ki Apple, yeni modellerindeki modemler için Qualcomm ile ortaklığını bozarak Intel ile anlaşacak.

Daha önce KGI analisti Ming-Chi Kuo tarafından öngörülen bu durum, Apple ve Qualcomm arasında geçtiğimiz yılın ilk dönemlerinde başlayan davalar ve iki şirket arasındaki güven sarsıntıları nedeniyle beklenmiyor değildi. 2 yıl önceye kadar modem konusunda sadece Qualcomm ile iş yapan Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın çıkışından sonra Intel'le de çalışmaya başlamıştı.

Bozulan ortaklıklar iki tarafı da olumsuz yönde etkileyebilir. Zira Qualcomm'un 5G modem teknolojisi, bu yılın sonunda cihazlar üzerinde kullanılmak üzere nakliyeye hazır hale gelecek. Intel ise 5G çiplerinin 2019'a kadar hazır olmayacağını daha önce açıklamıştı. Bu durumda Apple, 5G gemisini kaçırmamak için MediaTek gibi diğer şirketlerle ortaklık imzalayabilir ya da küçük bir ihtimal de olsa Qualcomm ile buzları eritme stratejisine başvurabilir.