Uzun bir dava sürecinden sonra eşi Mert Tokatlıoğlu'ndan boşanan Pınar Aylin, çok güçlü bir kadın olduğunu söylüyor. "Ben tam bir Amazon kadınıyım. Birilerine arkamı yaslayarak yaşamak beni enterese etmez" diyen şarkıcı, yeni ilişkisiyle hayata yeniden gülerek baktığını söylüyor..
Son albümü 'Aslolan Ben'le aynı adı taşıyan şarkıya Çeşme'de bir klip çeken Pınar Aylin, yaz aylarında da bir maxi single çıkarmaya hazırlanıyor. Sekiz yıllık eşi Mert Tokatlıoğlu'ndan boşandıktan sonra yeni bir ilişkiye yelken açan ünlü şarkıcı, özel hayatında yaşadığı mutluluğun üreticiliğini tetiklediğini anlatıyor. Aylin'le çalışmalarını, yeni ilişkisini ve hayata bakışını konuştuk.

*
Albümünüz eski olmasına rağmen yeni bir klip çektiniz, neden?
Klibi, albümün isim şarkısı olan 'Aslolan Ben'e çektik. Bu albümü bu şarkıyla kapatalım istedim. Çünkü bu şarkıya bir klip çekmeden albümü kapatsaydım çok üzülecektim. 'Aslolan Ben', benim için çok özel bir şarkı; yaptığım en güzel beste olarak her zaman yerini koruyacak. O yüzden içim rahat, artık yeni şarkılara daha fazla konsantre olabiliyorum.

BÜYÜSÜ BOZULSUN İSTEMİYORUM
*
Bu şarkı niye bu kadar özel, söylendiği gibi sözlerinde bazı göndermeler olduğu için mi?
Yoo, hayır. Zaten bence şarkıların ortaya çıkış şekli değil, nasıl sonlandığı önemli. Gerek düzenlemesiyle, gerek her dinleyeni etkileyen sözleriyle bence çok güzel bir şarkı oldu. Ben, kendini gerçekten son derece katı eleştirebilen bir insanım. Söz ve müzik olarak 'Aslolan Ben'in bana çok büyük bir aşama kaydettirdiğini düşünüyorum. O yüzden çok özel benim için.

*
Gönderme derken, bir kişiye özel göndermeden söz etmiyorum. 'Bugüne kadar başkaları için yaşadım, ama bundan sonra ben daha önemliyim' gibi bir göndermeyi kastediyorum...
Yaşadığımız her şey bize bir şeyler katıyor ama sonuç itibariyle biz, bizi sevenler için şarkılarımızı yapıyoruz. Yani birilerinin kendi üzerine alınmasına çok gülüyorum ben, hiç gerek yok böyle şeylere!

*
Ama sonuçta kendi yaşadıklarınızı şarkılara döküyorsunuz...
Tabii ki bizler de bir şeylerden etkilenip yazıyoruz ama dediğim gibi; asıl amacımız insanları mutlu etmek. Sadece mutlu ederek, eğlendirerek değil; duygulandırarak da insanlara bir şeyler verebilirsin.

*
Ne kadar insanları mutlu etmek, eğlendirmek için yazsanız da dediğim gibi sonuçta kendi duygularınızdan yola çıkarak yazıyorsunuz o şarkıları. O yüzden de insanlar, o sözlerde sizden bir parça yakalamaya çalışmakta çok da haksız değiller bence...
Zaten kimsenin düşüncelerine ambargo koyamayız. Ama bana kalırsa, bu şarkıların nasıl yapıldığını araştırmaktan ziyade keyfini çıkarmaya bakmak lazım.

*
Çok politiksiniz...
Yoo, politik değilim. İnsanların üzerine alınması, bu tür şeyleri çok fazla didiklemesi bana gerçekten komik geliyor. Yani kimse kendini o kadar önemsemesin!

*
Burada bir gönderme var şimdi...
Hayır yok (gülüyor).

*
Eşinizden boşandınız ve hayatınızın bambaşka bir dönemine girdiniz. Nasıl bir hayat şu an sizin yaşadığınız? Daha güçlü, sorumluluğu artmış, hayata daha sağlam bakan bir Pınar mı söz konusu?
Bazı kadınlar vardır, Amazon ruhludur. İşin kolayına kaçarak, birilerine arkasını yaslayarak yaşamak onları çok fazla enterese etmez. Bazı kadınlar da baştan tercihlerini o yönde yapmışlardır; birey olarak bir şeyler başarmaktansa, başkalarının başardıklarıyla mutlu olmayı seçmişlerdir. Ben ilk gruba ait hissediyorum kendimi.

*
'Ben bir Amazon kadınıyım' diyorsunuz yani?
Evet, tam bir Amazon kadınıyım. İkinci grubu hiçbir zaman yargılamadım, tercihlere her zaman saygı duydum ama benim tercihim hep güçlü olmaktan yana oldu. Gerçekten güçlü kadın olup da kendi ayakların üzerinde durabilmek biraz zor bir şey. Her anlamda yorucu ve yıpratıcı ama çok da keyifli aynı zamanda.

DİMDİK DURUYORUM!
*
'Bakın ben başarıyorum' demenin keyfi mi bu?
Bu yapıyla alakalı. Ben 10 sene önce de aynı Pınar'dım, yani yine aynı şeyleri söylerdim. Hiçbir zaman bir şeyleri farklı yollardan, çok daha kolay halletmeyi tercih etmedim. Çok daha zor yürüyorsun yolunda ama düşsen de kalksan da dimdik ayakta duruyorsun sonuçta...

*
Birinin eşi olarak anılmak sizi mutsuz eder değil mi?
Belki çoğu kişiye benim yaptığım gereksiz geliyordur, "Ne gerek var ki, istese her şeyi çok kolay elde edebilir, niye bu kadar uğraşıyor?" diye bakıyorlardır. Ama olsun, baksınlar, öyle desinler, hiç umurumda değil; ben yine doğrularımdan hiçbir zaman, hiç kimse için ödün vermeyeceğim. Kimsenin bana bir şeyler verdiği için beni susturmasına gerek kalmadan yaşamaya devam etmek istiyorum.


Sabah