Açılış kurdelesini kentin belediye başkanı ve marka yetkilileriyle birlikte kesen şahin"e, Alman basını büyük ilgi gösterdi. Açılış, gazete ve dergilerde “Top model izdihamı” başlıklı haberlerle yer aldı.

BAŞARIMIN SIRRI ŞANS DEĞİL

Tülin Şahin son birkaç yıldır en çok iş yapan Türk mankenler arasında başı çekiyor. Sadece Türkiye"de değil yurtdışında da defilelere çıkan, katalog mankenliği yapan şahin"in zamanının çoğu bu yüzden uçaklarda geçiyor. Arkadaşlarının kendisine yakıştırdığı THY lakabının hakkını veren ünlü manken, bu temponun arasına InStyle dergisi randevusunu da sıkıştırdı.

Tülin Şahin"in lakabı THY... Bu kısaltmanın açılımı ise onun son aylardaki temposunu çok net bir şekilde açıklıyor: Tülin Hep Yollarda...

Ünlü modelin işlerini saymaya kalktığınızda 10 maddeyle karşılaşıyorsunuz:
1- Modellik. (Türkiye"nin yanı sıra yurtdışında 20 ajansa bağlı çalışıyor.)
2- Para dergisinde köşe yazarlığı.
3- Yeni bir kitap. (Siz Hâlâ Diyet mi Yapıyorsunuz? adlı dördüncü kitabı yayımlandı. Kadınların en çok “Kilo verince nasıl korunur?” sorusunu yönelttiğini görünce bu kitabı yazdığını söylüyor.)
4- doguscocuk.com.tr"de çocuk modası hakkında yazılar yazmak.
5- Yeni sitesi tuliss.com ile ilgilenmek. (Sitenin dünyanın her yerinden 15 bin üyesi var.)
6- Uluslararası büyük şirketlere sağlıklı beslenme, moda, trendler, makyaj, bakım gibi konular hakkında seminerler vermek.
7- Markalara A"dan Z"ye danışmanlık ve editörlük yapmak.
8- Kadınlara aqua gym dersleri vermek.
9- Dergilere moda editörlüğü yapmak.
10- Son olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Türkiye"nin yeni “turizm kampanya yüzü” seçilmiş olması...
(Bu arada ünlü modelin dört yıllık mutlu bir evliliği olduğunu da unutmamak lazım tabii...)


BAŞARIMIN SIRRI ŞANS DEĞİL

“Siz galiba pek yerinde duramayanlardansınız” deyince gülüyor ve “Evet, buradan yani çekimden çıkıp başka bir çekime gideceğim” diyor. Aslında belirtmeye gerek yok ama şahin işini çok seviyor: “Günde 10 kapak çekimine gitsem bile hepsine ilk işimmiş gibi giderim. Hiç şikayet etmem. ışimi dünyanın her yerinde yapabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Ama bu sadece şans değil. Çok çalışarak kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum.”

15 yaşında Danimarka"da bir alışveriş merkezinde keşfedilen Tülin şahin"in asıl hayali tasarımcı olmakmış: “Seyahatler edeceğim, dünyanın her yerinden ilham alıp koleksiyonlar tasarlayacağım diye düşünüyordum. Dokuz yaşında bunu aklıma koydum ve tasarımlar yapmaya başladım.”

KIYAFETLERİNİ KENDİ TASARLIYOR

O yaşlarda her cumartesi CNN International"da “Style With Elsa Klensch”i izleyip modacıların koleksiyonlarını ezberleyen şahin, tesadüfler zinciri sonucu katıldığı Top Model of Denmark yarışmasında birinci olunca dünya çapında 20 ajansa kaydolmuş ve modelliğe başlamış. Bu arada Danimarka"da tasarım eğitimi almayı da ihmal etmemiş.
Henüz kendi koleksiyonunu hazırlamayı düşünmese de, birçok kıyafetini kendi tasarlıyor. En büyük merakı kumaş mağazalarını gezmek. Beğendiği tasarımcıları sorunca beraber çalıştığı Ralph Lauren"ı sayıyor ilk olarak. Salvatore Ferragamo, Michael Kors, Stella McCartney ve Chanel"in tasarımlarını da beğeniyor.

RENKLERLE ARASI ÇOK İYİ

Şahin"in renklerle arası çok iyi. “Sarı, turkuaz, kırmızı, fuşya, turuncu çok sık kullandığım renkler” deyip çekim için giyeceği kıyafetlerin tam ona göre olduğunu söylüyor. Alışverişe çıktığında almadan duramadığı şey ise siyah boğazlı kazak...

TÜLİN"DEN KADINLARA HAYAT KURTARACAK BİRKAÇ TÜYO

Peki bize bir-iki hayat kurtarıcı tüyo vermesini istesek... “Türk kadınları giydikleri elbiselere göre makyaj yapıyorlar. Mesela yeşil elbise giydiklerinde yeşil far sürüyorlar. Bunu asla yapmasınlar. Makyaj saç, cilt ve göz rengimizi baz alarak yapmamız gereken bir şey” diyor ilk olarak. ıkinci olarak da herkesin giydiği kıyafetleri giymememizi öneriyor: “Aynı görünmekten felaket bir şey yok.

Gazeteport