2008 yılında yaşanan mali krizde usulsüz kredi verdiği gerekçesiyle ABD’de yüklü miktarda cezaya çarptırılan Deutsche Bank’ın, çok sayıda kişiyi daha işten çıkarmayı planladığı belirtiliyor. İddialara göre, geçen yıl 4 bini Almanya’dan olmak üzere dünyagenelinde 9 bin çalışanıyla yollarını ayırma kararı alan banka, 10 bin kişiyi daha işten çıkarma planları yapıyor.

MALİYETİ AZALTMAK İSTİYOR

Ekonomi gazetesi Handelsblatt’ta yer alan habere göre, Deutsche Bank Finans Müdürü Marcus Schenk, eylül ayı içerisinde yapılan işçi temsilcileri toplantısında, maliyeti azaltmak için bankanın aslında 10 bin kişiyi daha işten çıkarması gerektiğini dile getirdi. Bankaya yakın kişilere dayandırılan haberde Schenk’in bunu somut plan olarak değil, fikir jimnastiği olarak dillendirdiği de belirtiliyor.

HİSSELERİ İLK KEZ DÜŞTÜ

Handelsblatt, Schenk’e atfedilen düşüncenin Deutsche Bank CEO’su  John Cryan’ın hedefleriyle örtüştüğünü de yazdı. Gazete, Cryan’ın geçtiğimiz aylarda bankanın rakiplerine göre yüzde 25-30 oranında daha fazla personel barındırdığını söylediğine dikkati çekti. 50 bin personele sahip Almanya’nın ikinci büyük bankası Commerzbank’ın yaklaşık yüzde 20 küçülerek 9 bin 700 kişiyi işten çıkarma kararı adığına vurgu yapılan haberde, 100 bin dolayında personeli olan Deutsche Bank’ın, daha önce 9 bin kişiyi çıkarmasına ilaveten 10 bin kişiyle daha yollarını ayırma kararı alması durumunda aynı oranda küçülmüş olacağı bilgisi yer aldı.Uzun süreden beri mali sıkıntı çeken bankanın hisseleri son günlerde ilk kez 10 Euro’nun altına (9.90 Euro) inmişti.