ÖZELLİKLE son dönemde market alışverişinde tasarruf yapmak için yeni yöntemlerin peşine düşen tüketiciler için yeni mobil uygulama Nakitup, “nakit para” ödemesi ile fark yarattı. Henüz bir yıl önce hayata geçen uygulamayı bugüne kadar 68 bin kişi indirdi ve uygulama sayesinde 1000 TL'ye varan oranlarda nakit para kazanma şansı elde edildi. Uygulamanın kurucuları İpek Karadağ ve Cengiz Akdeniz, Nakitup kullanan tüketicilerin duygusal bağ kurdukları markaları satın aldıkça nakit para ödemesi aldıklarını ve şimdiye kadar toplam 65 bin TL ödeme yaptıklarını belirttiler.

Nakitup uygulaması için detaylı analizler ve yurtdışındaki örneklerinden incelemeler yaptıklarına dikkat çeken İpek Karadağ, tüketicilerin doğal ihtiyaçları üzerinden düzenli olarak satın aldıkları ürünleri analiz eden, hangi kampanyalara daha çok satın alma refleksini gösterdiklerini inceleyen akıllı algoritma oluşturduklarını dile getirdi. Karadağ, Türkiye'deki 217 milyar TL'lik perakende pazarında elde edilen 2.1 milyar TL'lik cironun tüketicilerin dijital promosyonlarla birleştirilmiş kampanyalar üzerinden gerçekleştirilmiş satın almalardan elde edildiğini söyledi.

541 MİLYON TL'LİK PAYA GÖZ DİKTİ

Nakitup'ın yola çıkış hikayesinin tam da bu noktada başladığını dile getiren Karadağ, “Hem tüketiciyi gözeten hem de markayı tüketicinin gerçek satın alma evrenine şeffaf bir şekilde yaklaştırmak gayesi ana motivasyonumuzdu. Perakende sektörü bu anlamda yüksek mecra yatırımları yapıyor. Ancak tüketicinin gerçekte ihtiyacını bilerek bu yatırımları yapmak oyunu dönüştürüyor. Pazar payı olarak da mevcut potansiyelin yüzde 1'ini hedefliyoruz; yani 541 milyon TL'lik bir pasta payına gözümüzü diktik” dedi. Karadağ, Nakitup ile çalışan markaların veri analizini gördüklerinde şaşırdıklarını ve yıllık hizmet anlaşmaları yapma kararı aldıklarını belirtti.

TÜKETİCİ İLE GÜÇLÜ BİR BAĞ KURDUK

Tüketicilere ihtiyacı olmayan ürünlerin kampanyalarını değil, satın alma eğilimleri yüksek olan ürünlere kampanya opsiyonu tanımlayan bir sistem sunduklarını vurgulayan Cengiz Akdeniz ise, şunları söyledi: “Son tüketiciden aldığımız tepkiler oldukça memnuniyet verici bir o kadar da insani. İnsanlar artık promosyon bombardımanından sıkılmış haldeler. Biz hali hazırda satın aldıkları, duygusal bağ kurarak tercih yaptıkları markaların ürünlerindeki kampanyalardan faydalanmalarını sağlamak amacıyla “nakit kazanmak da biriktirmek de kolay” dediğimizde; inanmamışlardı. Fakat sonra ilk nakit ödemelerini aldıktan sonra; gelen tepkiler inanılmaz mutluluk vericiydi. Artık aramızda güçlü bir güven bağı oluştu diyebiliriz.”