Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

ABD'li perakende şirketi Walmart kripto para piyasasını heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Kripto para birimlerinden Litecoin ile ortaklığını duyuran Walmart, ödeme seçeneği olarak da bir alternatif olacağını duyurdu. 

Söz konusu ortaklık haberinin açıklanmasının ardından Litecoin'de değer artışı oldu. Litecoin açıklamalar sonrası 175 dolardan 235 dolara kadar yükseldi. Şimdi 186 dolar seviyesinde seyrediyor. Ödeme seçeneği 1 Ekim'den itibaren aktif edilecek. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CEO Doug McMillon “Litecoin’i entegre ederek, alışveriş yapanların dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, neredeyse anında işlem onayı ve sıfıra yakın ücretlerle çok sorunsuz bir ödeme deneyimi yaşamalarını sağlayacağız” dedi.

Ucuz işlemlerde kullanılmak üzere tasarlanan Litecoin'in daha hızlı finansal işlemlere olanak sağladığına da dikkat çekildi.

Walmart'ın açıklamasında Litecoin'in Bitcoin'e kıyasla daha komplike bir madencilik teknolojisi gerektirdiği, bunun yanında blokların dört kat hızlı oluşturulduğu ifade edildi.