Yerli içecek üreticisi Oğuz Gıda, yurtdışı satışlarını artırarak küresel bir marka haline gelmeyi hedefliyor. Gazlı içecekler, meyveli içecekler, enerji içecekleri, vitamin ve sporcu içecekleri ve gazoz-soda çeşitleri ile faaliyetlerini sürdüren Oğuz Gıda'nın CEO’su Enes Örer, “Ürünlerimiz; Asya, Ortadoğu, Balkanlar, Afrika, Avrupa ve Amerika’da bulunan tüm ülkelerde, bu ülkelerin market zincirlerinde aktif olarak satılmaktadır” diye konuştu.



Soğuk ve alkolsüz içecek kulvarında tüm ürünleri çeşitli gramaj ve ambalajlarda üretme becerisine ve knowhow’ına sahip olduklarını belirten Oğuz Gıda CEO’su Enes Örer, “İleri teknoloji ile kurulmuş, yüksek kapasiteli üretim hatlarımızda kendi markalarımızın yanı sıra Türkiye ulusal zincirlerinin neredeyse tamamına privatelabel üretim gerçekleştiriyoruz. Ayrıca ihracat privatelabel taleplerini de karşılayabiliyoruz” dedi.  



Enes Örer, “Adana ve Sakarya fabrikalarımızda tetra, teneke ve pet ambalajlarda yüzde 100 meyve suyu, meyve nektarı, meyveli ve aromalı içecek grupları, soda, soğuk çay, kola ve aromalı gazlı içecekler, malt içecekleri, vitamin içecekleri ve enerji içeceği alanında üretimler gerçekleştiriyoruz. Bolu fabrikamızda ise cam şişeli gazoz, soda, meyveli soda içeceklerin üretimi gerçekleşiyor” diye konuştu.



10 MİLYON EURO YATIRIM

Firmadan verilen bilgiye göre 2017 sonu ve 2018 yılının tamamında yeni fabrika ve yeni hat yatırımlarında bulunan Oğuz Gıda, söz konusu dönemde 10 milyon euroluk bir yatırım gerçekleştirdi.

Enes Örer, “Son 3 yıldır, bir önceki yıl kapanış rakamlarına göre ihracatımız her yıl üç kat büyüdü ve her yıl yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. 2019 yılında da üçüncü çeyrek verileri, 2018 yılı aynı dönem verilerine göre yine ihracatta katlanarak büyüdüğümüzü gösteriyor” diye konuştu.

İhracat hedeflerini; mevcut satış hacmini Afrika, Asya ve Amerika’da arttırmak, Avrupa, Güney Amerika ve Arap ülkelerinde görünür üstünlüğü yakalamak olarak özetleyen Enes Örer, “Profesyonel yönetim anlayışımız, tecrübeli kadromuzla koşulsuz müşteri memnuniyeti sağlamak için çalışmaktayız. Sahip olduğumuz güçlü dağıtım ağımızla, iç ve dış piyasadan aldığımız güçle Türkiye ekonomisinin parlayan yıldızlarından biri olmaya devam edeceğiz” dedi.