Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Ünlü Bitcoin ve kripto para yönetim firması CoinShares’in açıkladığı verilere göre, kripto para varlıklara ve fonlarına sermaye girişi 2021 yılının ilk 11 ayında rekor seviyeye ulaştı. Bu 11 aylık süreçte kripto varlıklara sermaye girişi 9,5 milyar dolar olurken; sermayenin 6,7 milyar doları Bitcoin'e gitti. Uzmanlar, kripto paralarda yaşanan rekor seviyeler sonrası ve özellikle Bitcoin’in büyük kurumsal yatırımcıların tercihlerine girmesiyle yaşanan rekor sermaye girişinin beklentiler dahilinde olduğunu belirtiyor.

Bu gelişmelerin yanı sıra, Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron’un ortaya çıkmasıyla piyasalar yeniden ‘pandemi’yi hatırladı ve diğer varyantlara vermediği kadar negatif bir tepki gösterdi. Yatırımcılar riskli varlıklardan kaçarak, ‘güvenli liman’ olarak tabir edilen finansal varlıklara yöneldi. Kripto para birimleri de riskli varlıklar arasında yer aldığından sert kayıplar yaşadı.

Omicron varyantı kripto para piyasasının önünde önemli bir engel olarak dururken; bu yeni varyant ile ilgili haber akışları piyasaların yönü açısından önemli olacak. Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Başkanı Kadir Kurtuluş, kripto para piyasaları ile ilgili olarak şöyle uyardı: “Piyasadaki sermaye ne kadar hızlı giriyorsa o kadar da hızlı çıkabilir. Bu nedenle dikkatli olmak gereken bir dönemdeyiz”