Bitcoin ve bir Ulusal Banka

Dünyanın bildiği üzere Bitcoin herhangi bir merkezi otorite veya bankadan bağımsız olarak faaliyet gösteren dijital eşler arası teknoloji tabanlı bir para birimidir. Godex.io, xrp - btc dönüştürmek için en iyi araçlardan biri. Örneğin ABD Merkez Bankası gibi bir merkezi bankasının görevi ise aşağıdaki gibidir:

  1. İstihdamı sağlamak;
  2. Fiyatları tutarlı bir düzeyde tutmak;
  3. Ulusun bankacılık ve finansal sisteminin güvenliğini sağlamak;
  4. Tüketicilerin kredilere erişmesini sağlamak;
  5. Kriz zamanlarında finansal sistemi tutarlı bir düzeyde tutmak;
  6. Ulusun ödeme sistemlerini gözlemlemek.

Dünyanın tanıdığı ve bildiği finansal elitler farklı işlevler üstlenir.

Etkinliğe Katılanlar

Dünya Bankası, Uluslararası Finans Örgütü (IFC), Goldman Sachs ve JP Morgan 31 Temmuz 2015'te Bitcoin'in kapasitesini keşfetmek adına bir araya geldi. Oturum, Brezilya ve Arjantin'de yer alan ve 700'den fazla avukatı bünyesinde barındıran, sektör lideri ve Latin Amerika'nın en büyük hukuk firması olan Pinheiro Neto Advogados'un konferans odasında gerçekleştirildi. Bu toplantıyı düzenleyen Pinheiro Neto idi.

Önce katılımcıları tanıyalım, Goldman Sachs Group. Inc. Amerikada yer alan bir yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi. Yatırım, varlık yönetimi, tahvil ve aracılık konularına destek sunuyor. J.P. Morgan ayrıca küresel çapta önde gelen kurumlara, kuruluşlara ve devletlere finansal hizmetler ve çözümler sunar. Buna ek olarak uzmanlık, evrensel erişim, sermayeye erişim vb. yöntemleriyle yerel topluluklar için gönüllü olarak çalışır. Temsilciler ise Santander, Itáu, Cielo (Brezilyalı kredi kart işleyicisi), Deloitte ile Arjantin, Brezilya ve Şili Merkez Bankalarıydı. Önemli konukların yanında bankacılık sektörüyle ilgili 250 kişi yer alıyordu.

Konferans on farklı ülkede yayınlandı ve dijital para ile ilgili politika yapıcılar için Buenos Aires Şehri Otonom Yönetimi ev sahipliği yaptı. Şili, Brezilya, Kolombiya, Meksika, Uruguay, Kosta Rika, Ekvador, Venezuela, Paraguay ve Slovakya'da 11 dijital para birimi topluluğu bulunuyor. Forum konuşmacılarını dinleyenler arasında Kraken'in eş kurucusu Constance Choi; BitReserve'in eski çalışanı Juan Llanos; Bitcoin Latam'ın kurucusu Diego Gutierrez Zaldivar; Koinbax Yatırım Fonu CFO'su Gabriel Kurman yer alıyordu.

Toplantının Amacı

Bu etkinliğin amacı ve sonucu; Latin Amerika'daki Bitcoin kullanıcıları ile finans sektörü ile mevzuat düzenleyici taraflar arasında bir köprü kurmaktı. Latin Amerika bankacılık kurumu ilk kez bu etkinliğe katıldı ve Pinheiro Neto'nun ifadesine göre geri bildirim son derece olumlu oldu. Dünya Bankası; 1980'lerden beri Latin Amerika ile kurulan ticari ilişkiler Doğu Asya'daki gibi dar ve Kuzeydeki oyuncular tarafından domine ediliyordu. Örneğin ABD ve Japonya öncü olurken bu ülkeleri Brezilya takip ediyordu; bu nedenle Dünya Bankası IFC üzerinden Latin Amerika'nın geliştirilmesine katkı sağlamakla ilgilendiğini açıkladı. Bunun yanında Latin Amerika'da bir değişiklik olmadı, Asya ise önemli ölçüce gelişti.

İlk olarak kripto para birimi ile ilgili teknik unsurlar ve paranın geçmişi el alındı. Ardından konuşmacılar Bitcoin'in asla düzenlenemeyeceğini ortaya koydu. Görüşmede New York'ta gerçekleşen olayın ele alınmamasına özen gösterildi. Bunun yerine teknolojinin kendisi yerine kullanımının düzenlenmesi, bu şekilde dijital para biriminin sisteme uymasının amaçlandığı açıklandı. İki önemli amaç söz konusuydu: 1) teknolojinin para birimi olarak kullanılmasının dışında finans dünyasında önemli atılımlar yapabileceğini anlamak gerekiyordu ve 2) banka hesaplarına erişim sağlayamayan kişilerin mikro finansman olanağı edinmesi nedeniyle bölgede sosyal açıdan önemli bir etki yapmıştı.