Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

SUV segment araçlar arasında en dikkat çeken modellerden biri olan Suzuki, 2021 model Suzuki Vitara Hybrid ile günümüz teknolojisini kalbinden yakalıyor. Akıllı ve doğa dostu teknolojilerle donatılan model, herhangi bir güç kaybı yaşamaksızın aksine çok daha yüksek bir performans ile kullanıcıları ile buluşmayı bekliyor.

Toyota'nın sahibi olduğu Japon otomobil şirketi Suzuki, birçok farklı segmentte ürettiği araçlarla dikkat çekse de SUV araçlarda şüphesiz gerçek bir dünya markası olduğunu kanıtlamış görünüyor. Suzuki Vitara modellerine bir yenisini ekleyen Suzuki, Suzuki Vitara Hybrid modeli ile günümüz ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, doğa dostu ve akıllı teknolojiler de sunuyor.



Suzuki yeni hibrit teknolojisine 48V diyor ve 48V Suzuki akıllı hibrit teknolojisi şunlardan oluşuyor; 48V ISG, 48V lityum iyon pil ve 48-12V DC/DC dönüştürücü. Yüksek voltaj kaynağı ve yavaşlama sırasında geri kazanılan enerji ile hem yakıt tasarrufu sağlıyor hem de sürüş performansını artırıyor.

Standart bir sürüş sırasında 48V Suzuki akıllı hibrit teknolojisinin önceliği yakıt verimliliği oluyor. Bununla birlikte, sürücü hızlanmasını istediğinde, tork artırma kontrolü ve tork ivmesi artışı devreye giriyor ve bu da tork gücünde gözle görülür bir artışa neden oluyor. 48V ISG sistemi, yavaşlama sırasında motorun boşta kalma hızını artırarak ekstra yakıt verimliliği sağlıyor.

Tork gücünü en üst düzeye çıkaran BOOSTERJET motor!



Suzuki Vitara Hybrid modelinin üstün sürüş performansının arkasında 1.4 BOOSTERJET motor gücü yer alıyor. 1.4 BOOSTERJET motoru, turbo motor VITARA'nın, tork gücünü en üst düzeye çıkarmasını sağlıyor. Havayı silindirlere sıkıştıran 1.4 BOOSTERJET motor, düşük devirlerde bile maksimum tork gücü kullanımını sağlıyor.

1.4 BOOSTERJET motorundaki doğrudan enjeksiyon sistemi sadece harcanan yakıt miktarını kontrol etmiyor, aynı zamanda zamanlama ve basınç kontrolünü de iyileştiriyor. Emme valfi zamanlaması ve soğutulmuş egzoz gazı devridaimi gibi özellikler, bu motorun çok daha yüksek bir sıkıştırma oranı elde etmesini sağlıyor.

Suzuki Vitara Hybrid Ekim 2021 Fiyat Listesi: 355.000 ₺