İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Terminal İşletmecisi (İSG) Üst Yöneticisi Ersel Göral, 2019 yılında trafiği en az yüzde 20 artıracaklarını açıkladı. İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği (İHMD) üyesi gazetecilerle bir araya gelen Göral, çift haneli artan hava trafiği nedeniyle kapasite sorunu yaşadıklarını, ikinci pistin açılmasıyla bu sorunun ortadan kalkacağını belirtti. Sorunların çözülmesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'nın tercih alanı haline geleceğine dikkati çeken Göral, “Biz, bugüne kıyasla 2019 yılında trafiği en az yüzde 20 artırmış oluruz” dedi.

KAPASİTE 41 MİLYONA ÇIKAR

Önümüzdeki yaz sezonunda Emirates'in Sabiha Gekçen'e günlük uçuşlara başlayacağını belirten Göral, Yeni İstanbul Havalimanı'yla beraber Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan da uçacak yeni havayolu şirketlerinin olacağını kaydetti. THY'nin de trafiğini artıracağını belirten Göral, gelecek taleplere karşı hazırlıklar yaptıklarını dile getirdi. Göral, şu an tek pistte saatte 40 olan uçak kapasitelerinin ikinci pistle birlikte 80'lere ulaşacağını söyledi. Güral, yılda 33 milyon yolcu olan kapasitelerini önümüzdeki yılın ortasında 41 milyona çıkacağını belirtti.

Göral, “Bu artış böyle devam ederse kısa vadede 41 milyon kapasiteli terminal bile bize yetmeyecek. Buna yönelik Savunma Sanayi Müsteşarlığıyla görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Şu an kullanımda olmayan eski terminali yıkıp, oraya yeni bir terminal yapma düşüncemiz devam ediyor. Henüz net değil ama eski terminali yıkacağız. Oraya yapacağımız yeni binayı iç hatlar yolcusu için kullanacağız. Mevcuttakini ise dış hatlar terminali olarak kullanacağız” dedi.

TAKSİM'E KADAR RAYLI SİSTEM

Ulaşımda kolaylıkların sağlanması gerektiğine dikkat çeken Göral, “Metro inşaatı projesi devam ediyor. 2018 sonunda bu da devreye girecek. Şu an devrede olan Kartal-Kadıköy hattına, şimdi Kartal-Pendik bağlantısı yapılıyor. Pendik'ten sonra metro Sabiha Gökçen'e bağlanacak. Böylece hem Kadıköy'e direkt hem de Marmaray hattıyla Taksim'e direkt bağlantısı olan bir havalimanı olacak” dedi.

(Yeni Şafak)