Mantar uzmanı Jilber Barutçiyan, 9 Haziran Cumartesi günü saat 11.00'de Şişli %100 Ekolojik Pazarda Oğlak Yayınları'ndan çıkan "Türkiye'nin Mantarları-1" adlı kitabını imzalayarak, okurlarıyla sohbet edecek.

Barutçiyan'ın kitabı , sizi 35`ten fazla mantar ailesinin, yaklaşık 200 ferdiyle tanışmaya çağırıyor... Barutçiyan'ın, İstanbul`un Belgrad, Şile ve Polenezköy ormanlarından, Kaz dağlarına, Giresun yaylalarına, Toroslar`a uzanan 6 yıllık arazi çalışmalarının birikimini içeren kitabında, Türkiye'de yaygın olarak görülen öldürücü, zehirli ve yenebilir mantarlar hakkında 500`den fazla fotoğraf ve çizim yer alıyor.

Türkiye`nin mantar florasını inceleyen en kapsamlı ilk mantar kitabı olma özelliğini taşıyan "Türkiye`nin Mantarları – 1", mikoloji biliminin tarihi, mantar toplayıcılığının püf noktaları, mantarların yaşam döngüsü, yaklaşık 200 mantar künyesi ve yazarın özellikle vurguladığı, mantarlarla ilgili yanlış inanışların neden olabileceği zehirlenmeler, bunlara karşı alınabilecek tedbirler ve uyarılar bölümlerinden oluşuyor.
"Türkiye`nin Mantarları – 1", yalnızca mantar tutkunları için değil, konuyla ilgili sağlıklı ve doğru bilgi sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendirecek temel bir başvuru kitabı niteliğinde.

10 Haziran günü ise Kartal %100 Ekolojik Pazarında ekolojik mimari örneği olan saman balyaları ile örülmüş Saman Kafe hizmete giriyor.

%100 Ekolojik Pazarın kurulduğu pazar günleri sadece pazardan alınacak organik girdili gıdaların sunulacağı Saman Kafe ile pazar organik ürün tüketicileri ve ekolojik yaşam destekçileri için çok daha cazip bir hale gelecek.

Saman Kafe'nin açılışı 10 Haziran'da...