Satıcılar, dağlarda yetiştirdikleri kurbanlıkları, piyasadan yüzde 20 daha pahalıya sattıklarını söylüyor. Köyde evlerin önünde ve meydanda satışa sunulan yaklaşık bin koyundan çoğu, şimdiden müşteri bulmuş.

Doğal ortamlarda yetişen kurbanlıkların yoğun ilgi gördüğünü belirten Kirazlı Köyü Muhtarı Hüseyin Fırat, köyden alınan koyunları kestirme imkanı bulunduğunu belirterek, "Köyümüzde babadan kalma yöntemlerle hayvancılık yapan ve kurbanlık olarak satan birkaç aile var. Sürüler ağıllarda değil, devamlı dağlarda gezerek besleniyor. Dışarıdan kurbanlık getirilmesine kesinlikle müsaade etmiyoruz. Sadece köylümüz satış yapabiliyor" dedi.

Yetiştirdikleri hayvanların lezzetinin çok farklı olduğunu söyleyen Halil Kart ise, "Sürülerimiz, dağlarda kekik ve diğer doğal otlarla besleniyor. Kesinlikle suni yem kullanmıyoruz. Eti lezzetli ve sağlıklı kurbanlıklarımızı, 400 ile 600 lira arasında satıyoruz. Piyasa fiyatından yaklaşık yüzde 20 pahalı olmasına rağmen gördüğümüz ilgi, doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor" şeklinde konuştu.

Kirazlı'dan "eko kurbanlık" almaya gelenler de doğal ortamda beslenen hayvanların etinin daha lezzetli olduğunu ifade ediyor. Bu sebeple pahalı olduğunu bile bile kurbanlıkları buradan aldıklarını vurguluyorlar.