İstanbul'da 9 dairesi ve bankada 3,5 milyon dolardan fazla parası olan Ekmeleddin İhsanoğlu, parasının kaynağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, YSK'ya sunduğu beyanda; "kendine veya eşine ait, miras ve satın alma yoluyla İstanbul'da 9 daire, bir 2006 marka Opel Vectra otomobil ve banka hesaplarında toplam 240 bin 427 lira ve 3 milyon 596 bin 304 dolar kayıt edilmiştir" bilgisini kamuoyuyla paylaşmıştı. Habertürk gazetesine açıklamalar yapan İhsanoğlu, parasının kaynağını, "miras, 35 yıldır görev aldığı uluslararası kurumlar ve kitap telifleri" olarak gösterdi.

İşte İhsanoğlu'yla yapılan röportajın ilginç bölümleri...

“EŞİME DE BANA DA BÜYÜK MİRAS KALDI”

Mal varlığınızı açıkladınız. "Çok parası varmış, nasıl kazanmış?" diye merak edenler var…

Gerek miras yoluyla gelenler, gerek bizim kazandıklarımız... Babam zengin bir insan değildi ama dedem zengindi, mirasının dörtte biri bana intikal etti. Eşim de babasından önemli bir miras sahibi oldu. 35 sene uluslararası kurumlarda çalıştım. Kitaplar yazdım, eserlerim çeşitli dillere tercüme edildi. Eşim bunları çok iyi değerlendirdi. Saklayıp üstünü örtmeden üzerimizde ne varsa yazdık.

"BİZİM HANIM SUŞİ SEVER"

Yemekle aranız nasıl?

Yemeği severim ama sağlık bakımından az yerim. Oruç da sağlık açısından çok faydalıdır. Sadece Ramazan'da değil başka günlerde tuttuğunuz zaman da iyi olur. Türk mutfağının milliyetçisiyim. Fransız ve İtalyan yemeklerini de severim. Tatlı ve tuzluyu bir araya getirdikleri için Uzakdoğu mutfağını pek sevmem. Ama bizim hanım suşi sever!

"BÜTÜN FARZLARI YERİNE GETİREN BİR İNSANIM"

Dindar mısınız? Dünürünüz sizi hiç namaz kılarken görmediğini söyledi. Espri miydi?

Namazı, orucu, haccı, zekâtı, bütün farzları yerine getiren bir insanım, ama bunun üzerine konuşmayı gereksiz buluyorum.

Seçilemezseniz önümüzdeki yıllarda siyasete katılmayı düşünür müsünüz?

Her vaktin bir ezanı vardır. (Kaynak: Habertürk)