Sabah saatlerinde Nevşehir'in Hacı Bektaş ilçesine gelen MHP ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda bazı CHP milletvekilleri, İstanbul Kartal Belediye Başkanı Atunok Öz, Hacı Bektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, CHP ve MHP il başkanları, alevi dedeleri, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

İZDİHAMA NEDEN OLDU
Gazetecilerin büyük ilgi gösterdiği İhsanoğlu, Hacı Bektaş'a gelişi sırasında izdihama neden olurken, konuşacağı kürsüye ilerleyişi sırasında vatandaşlarla tek tek tokalaştı.
Konuşmasının ardından İhsanoğlu'na alevi dedeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Hacı Bektaş belediye başkanı Selmapakoğlu da İhsanoğlu'na dostluk ve barışı simgeleyen mermer bir güvecin heykeli hediye etti. İhsanoğlu daha sonra Hacı Bektaş-ı Veli'nin türbesinin de içinde bulunduğu Hacı Bektaş-ı Veli müzesine geçti. Burada müze hakkında yetkililerden bilgi alan İhsanoğlu, Aslanlı Çeşmede ellerini yıkadı. İhsanoğlu, "Oruç olmasaydım içerdim de" dedi.