İhsanoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eminim başlayacak yarış seviyeli ve medeni şekilde başlayacaktır ve başlamıştır" ifadelerini kullandı. 

Ekmeleddin İhsanoğlu, sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne geldi. Adli Sicil bürosu önünde bir süre bekleyen İhsanoğlu, içeriden çağrılması üzerine büroya girerek işlemlerini tamamladı.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan İhsanoğlu,"Buraya gelişimizin sebebi müracaat dosyasını tamamlamak için gerekil adli sicil kaydını almak. Bu kayıtları arkadaş da alabilirdi fakat ben kendim gelmek istedim. Bizzat kanundaki hükme göre şahısların kendisinin alması lazım"ifadelerini kullandı.

Adliye personelinin kendisini hoş bir şekilde karşıladığını söyleyen İhsanoğlu, "Çok sevindim. Allah'a şükür gittiğimiz her yerde herkes hoş şekilde karşılıyor. Hayırlı düşüncelerle iyi temennilerini dile getiriyorlar. Bu beni mutlu ediyor. Eminim başlayacak yarış seviyeli ve medeni şekilde başlayacaktır ve başlamıştır. Kararı milletimiz verecektir. Milletimiz her zamanki gibi en doğru, en hayırlı kararı verecektir" ifadelerini kullandı.

İhsanoğlu, "Sabıka kaydınız var mı" şeklindeki soruya ise gülerek, "Çok, neler yok. Allah'a şükür tertemiz"yanıtını verdi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, kampanyasına memleketi Yozgat'tan başlayacağın da söyledi.