Ekmekten şimdiye kadar bir çok şeyin çıktığını duymuşuzdur ama böylesi ilk kez görüldü. Kahvaltı yaparken ekmeği kopardı, eline saplanan parçayı görünce neye uğradığına şaşırdı! Adana'da bir vatandaşın kahvaltı yapmak için bakkaldan aldığı ekmekten maket bıçağı parçası çıktı.Edinilen bilgiye göre Sarıçam ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaşayan Erdal Eroğlu (51) önceki sabah, mahallede bulunan bir bakkaldan 2 tane ekmek aldı. Ailenin 15 yaşındaki çocukları E. kahvaltı yaparken ekmeği kopardığında, parmağında acı hissetti. E. Eroğlu, ekmeğin içinde maket bıçağı parçası olduğunu fark edince babasına gösterdi. Duyduğuna inanamayan baba, ekmeğin arasında maket bıçağı parçasını ararken kendi parmağını da kesti. Bunun üzerine ekmeği aldığı bakkal dükkanına giden Erdal Eroğlu, bakkalın fırını araması üzerine, "Dilini mi kesmiş, özür dileriz, götürüp diktirelim" şeklinde cevapla karşılaştı.Aldığı yanıt nedeniyle kendisiyle dalga geçildiğini söyleyen Eroğlu, "Dikiş atılacak şey mi yani bu? Sağlık bu kadar ucuz mu? Dondum kaldım. Sağlığımızla kimse oynamasın" dedi.

Ailece, ekmek yemekten korkar hale geldiklerini belirten Erdal Eroğlu, şöyle devam etti:
"Kimse veremez bunun hesabını. Bizim sağlığımız bu kadar ucuz mu yani? Şuan ekmek yemekten korkuyorum, yiyemiyorum. Nasıl oldu, nasıl girdi, kimse bilemiyor nasıl girdiğini. Ufak tefek ip çıkıyordu, göz yumuyorduk ama jilet çıkınca göz yumamayız. Göz yumulacak bir şey değil ama bugün banaysa yarın sanadır. Bu, sağlık. Başka bir şey değil. Hadi çocuğumun boğazına gitseydi, dilini parçalasaydı ya da boğazını parçalasaydı? Bunun hesabını kim verecekti? Fırıncı mı verecekti, bakkal sahibimi verecekti? Bunu yapan arkadaşlar çok dikkatli olsun, işine sadık olsun. O da bilmiyordur bunu, bilse zaten içine katmaz."
Fırıncı denetimlerinin daha sık yapılması gerektiğini belirten Erdal Eroğlu, "Büyüklerimize sesleniyorum. Ekmek yiyemiyoruz, çoluğum çocuğum ekmek yiyemiyor. İçini açıp, parçalayıp öyle yiyoruz. Ne var ne yok diye kontrol ediyoruz. Büyüklerimden tek ricam, denetimleri daha sık yapsın" diye konuştu.
Erdal Eroğlu, ayrıca Tarım İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne giderek şikayette bulundu.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, adı geçen fırında, un çuvalının ipinin kesilirken, işçi hatası nedeniyle maket bıçağının kırılan parçasının una karıştığını belirtti. Fırının denetlendiğini ve para cezası kesileceğini ifade eden Aygül, somun ekmeklerinin çiziminde ve çuval iplerinin kesiminde, maket bıçağı yerine bisturi ve falçata gibi, kopmayan malzemelerin kullanılması gerektiğini tüm fırınlara tebliğ edeceklerini belirtti.
Hamit Aygül, tüm fırınlara düzenli olarak bilgilendirme ve denetimlerin yapıldığını da sözlerine ekledi.