Bu fiyatların maliyeti karşılamayacağını iddia eden esnaflar, vatandaşları eksik gramajlı ekmeklere dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Fırıncılar arasında yaşanan rekabet nedeniyle ekmek fiyatlarında indirimler yapıldığına ve son dönemde farklı fiyatların ortaya çıktığına işaret eden Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Aydın"daki ekmek fiyatlarında daha öncede böylesine düşüşlerin yaşandığına işaret ederek, “Ekmek fiyatlarının düşmesi vatandaş açısından iyiymiş gibi görünse de, aslında her şey göründüğü gibi değil. Her şeyden önce ekmeğin gramajına dikkat etmek lazım. Vatandaşımız başka bir ürün alırken herşeyine dikkat ediyor ama ekmek alırken gramajını hiç merak etmiyor. Fiyatının düşük olması o ekmeğin ucuz olduğunu göstermez. Gramaj hesabı yapılırsa ucuz gibi görünen ekmeği belki daha bile pahalıya yiyor olması mümkündür. Bir başka konu ise, bu şekilde bir fiyat rekabeti ile bu fırıncıların ayakta kalması çok zor. Fiyatları nereye kadar indirecekler? Un, maya, su, elektrik maliyetleri belli. Kısa bir süre daha bu fiyat rekabeti yaşanır ama sonra? Sonrası bellidir. Vatandaşımızın ucuz ekmek yemesini ben de isterim, ama ekmek fiyatlarının maliyetinin altında satılması mantıken nasıl mümkün olabilir ki? Fiyatlardaki bu düşüşün kalıcı olmasını pek mümkün görmüyorum” dedi.

TAVAN FİYAT 60 KR

300 gram ekmeğin tavan fiyatının 60 Kr olduğunu anımsatan Başkan Akşit, fırıncıların bu fiyatın adlında istedikleri fiyatı belirleyebileceklerine dikkat çekerek, “Ekmek 10 Kr"a da satılabilir. Bu fiyatla maliyeti nasıl karşılayacaklar bilmiyorum. Ekonomik kriz de bu fiyattan ekmek satmaya devam ederlerse fırınlar hayatta kalamaz.Ancak tüketiciler aldıkları ekmeği mutlaka tartsın. 300 gramdan eksik ekmek imal edenleri şikayet etsin. İşini düzgün ve doğru yapan esnaf belli olsun” diye konuştu.