Konya'da uzun yıllar aşçılık, son altı aydır da seyyar köftecilik yapan 39 yaşındaki Mehmet Bakırcı, AK Parti Konya milletvekili aday adayı olmak için 10 binin üzerinde kişiden imza topladığını bildirdi.

Bakırcı, Şerafettin Caddesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, aşçılık yaptığı lokantadan ayrıldıktan sonra ailesini geçindirebilmek için seyyar köftecilik yapmaya başladığını söyledi. Bin 200 lira değerindeki köfte sattığı üç tekerlikli motoru ve 5 bin lira nakit para mal varlığı olan Bakırcı, "Aday adayı olduğum partiden milletvekili seçilirsem her sene Mart ayında mal varlığımı açıklayacağım" dedi.

Köfte sattığı süre zarfında halka, "Nasıl milletvekili istersiniz?" şeklinde soru yönelttiğini ifade eden Bakırcı, şunları kaydetti: "Her defasında şu cevabı aldım, 'Halkın içinden, halkın sıkıntılarını yaşayan, bilen ve gören milletvekilleri istiyoruz'. Sayın Başbakanımız da halkın içinden adaylar istemektedir. Her platformda bunu dile getirmektedir. Ben de halkın içinden biriyim. Bazı arkadaşlar gibi maddi gücüne dayanarak 100 delege oyu ile adaylığımı açıklamıyorum. Ben 10 bin imza ile aday adaylığımı bugünden itibaren resmen açıklıyorum. Pazartesi günü İl Başkanımızla görüşeceğim. 15 Mart 2011 tarihinde de bu imzaları genel merkeze teslim edeceğim." (AA)