Aydın"da fırıncıların 5 Haziran 2008 tarihinden itibaren uygulamaya koyacak olduğu yeni ekmek tarifeleri, meslektaşlar arasındaki rekabet nedeniyle uygulanamadı. Vatandaşları oldukça sevindiren rekabet nedeniyle daha önce 250 gram ekmek 50 YKr"ye satılırken, şu anda 300 gram ekmek il merkezinde 35 YKR ile 50 YKR arasında satılıyor.
Aydın"da yaşayan halk, yaklaşık 10 yıldır fırıncılar arasında devam eden rekabet nedeniyle il merkezinde belediyenin halk ekmek fabrikası olmamasına rağmen en ucuz fiyata ekmek tüketme şansını yakaladı. Fırıncılar Odası"nın, "Rekabetten vazgeçin" çağrılarına rağmen yaşanan rekabet nedeniyle her zam döneminde ekmek fiyatları birkaç aylığına da olsa düştü. Geçtiğimiz aylarda girdi maliyetlerindeki artışlar gerekçe gösterilerek yapılan ekmek zammına rağmen fiyatların yaklaşık yüzde 50 oranında düşürülmesi vatandaşın aklını da karıştırdı.
Zam kararının ardından, kararı uymayarak Aydın Merkez Yeni Sanayi"de devraldığı ekmek fabrikasında ürettiği ekmekleri 35 YKr"ye şehrin değişik noktalarında satmaya başlayan Affan Ekmek Fabrikası"nın bu rekabeti sonucu diğer fırıncılar da fiyatları geri çekmek zorunda kaldı. Şu anda Aydın"da 300 gram ekmek bazı yerlerde 35 YKr, büfelerde 40-45 YKr, gelri durumu iyi olan mahallelerin bakkallarında ise 50 Ykr"ye satılıyor.
Aydın"da en ucuz ekmeğin satıldığı marketlerden birisi olan Sönmez Market"in sahibi Mukadder Sönmez, sürümden kazandıklarını ve ekmek alan vatandaşın ekmeğin yanında aldığı eşyayla kar ettiklerini belirterek, temel gıda maddesi olan ekmeğin, her zaman en hesaplı fiyata satılmasından yana olduğunu söyledi.
Aydın"da yıllardır "zarar ediyor" gerekçesi ile yapılan zamların inandırıcı olmadığını belirten vatandaşlar ise “3 Yıl önce 200 Gram ekmek 35 YKr idi. Şimdi 300 gram ekmek 35 YKR oldu. O zaman kar ediyorlardı. Şimdi de kar ediyorlar. Rekabeti getirip halkın daha ucuza ekmek yemesini sağlayanlardan Allah razı olsun” diyerek durumdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.