Rekabet ekonomik kriz nedeniyle zor durumda olan vatandaşları sevindirirken, bir çok vatandaş da bugüne kadar yapılan zamlı satışları eleştirdi. Son indirimle birlikte Aydın"da ekmek fiyatları 60 kuruştan 33 kuruşa düştü.
Bilindiği gibi geçen yıl fırıncıların girdi fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek istedikleri zam sonucu 300 gram ekmek 60 kuruşa satılmaya başlanmıştı. Bir müddet bu şekilde devam eden satışların ardından fırıncılar arasındaki rekabet nedeniyle Yeni Sanayide üretim yapan bir fırın fiyatlarını 60 kuruştan 50 kuruşa düşürmüştü. Bunun üzerine bir müddet 60 kuruş ve 50 kuruştan devam eden satışların ardından fırıncılar yeniden anlaşarak yine ekmek satış fiyatları 60 kuruşa yükselmiş ve Mart 2009 tarihine kadar satışlar 60 kuruştan yapılmıştı.
Önceki hafta yeniden rekabete giren fırıncılar ekmek fiyatlarını tekrar 50 kuruşa düşürdü. Bunun üzerine fırıncılar arasında artan rekabet sonucu bazı fırıncılar ekmek fiyatını 50 kuruştan 40 kuruşa düşürdü. Rekabete devam eden bir başka fırıncı ise fiyatları 33 kuruşa düşürerek adeta dar gelirli vatandaşları sevindirdi. Yaşanan rekabet sonucu Aydın"da son bir ay içerisinde ekmek fiyatları 3 defa düşürülmüş oldu. Şu anda bir çok yerde ekmek 5 yıl öncesinin fiyatları ile vatandaşın sofrasına ulaşmaya başladı. Rekabetten her zaman olduğu gibi ekonomik krizle mücadele eden dar gelirli vatandaş karlı çıkarken, bir çok vatandaş da “Kurtarmıyor diye zam yapıp vatandaşın ekmek parası ile oynuyorlar. Madem kurtarmıyordu şimdi nasıl kar ediyorlar. Bugüne kadar vatandaşı kazıklamışlar” diyerek zamlı satışlara tepki gösterdiler.